Ruotsissa keskustapuolueen johtaja nimitettiin hallitustunnustelijaksi – Ruotsidemokraatteja ei huolita yhteistyöhön

15.11.2018 klo 15:49 Ulkomaat KD Lehti

Ruotsissa keskustapuolueen johtaja Annie Lööf on nimitetty hallitustunnustelijaksi. Tilanne on hankala, ja Ruotsin on ollut ilman hallitusta jo reilun parin kuukauden ajan. Vaalit käytiin 9. syyskuuta.

Nimityksestä päätti valtiopäivien puhemies Andreas Norlén. Keskustapuolueen Annie Lööf on nyt tuore hallitustunnustelija.

Norlén on tänään torstaina 15. marraskuuta tavannut puoluejohtajia selvittääkseen edellytyksiä hallituksen muodostamiselle. Norlénin pääministeriehdokkaaksi aiemmin nimittämä kokoomusjohtaja Ulf Kristersson kärsi tappion äänestyksessä eilen.

Tasavahvat porvariallianssi ja punavihreä blokki eivät kumpikaan saaneet enemmistöä edustajanpaikoista eikä kukaan suostu yhteistyöhön kolmanneksi suurimman puolueen ruotsidemokraattien kanssa.

Ruotsi on ollut ilman hallitusta 9. syyskuuta pidetyistä vaaleista lähtien. Tilanne on hankala, koska tasavahvat porvariallianssi ja punavihreä blokki eivät kumpikaan saaneet enemmistöä edustajanpaikoista eikä kukaan suostu yhteistyöhön kolmanneksi suurimman puolueen ruotsidemokraattien kanssa.

Kristillisdemokraatit sai vaaleissa 6,4 % ääniosuuden.

Lähteet: STT-TT, KD-Lehti
Ylös