KD:n Kymen piirin Vesa Vainio: ”Mahdollisuudet saada kansanedustajan paikka takaisin erinomaiset” – ehdokaslista Kaakkois-Suomessa täydentyi

18.11.2018 klo 12:46 Kotimaa Merja Eräpolku

– Mahdollisuudet saada kansanedustajan paikka takaisin KD:lle ovat erinomaiset, Kymen piirin puheenjohtaja Vesa Vainio kertoo. Kristillisdemokraattien ehdokaslista kevään eduskuntavaaleihin on Kaakkois-Suomen vaalipiirissä jälleen täydentynyt. Lauantaina ehdokkaiksi nimettiin Savitaipaleen kunnanhallituksen varapuheenjohtaja, farmaseutti Maiju Hölsä ja imatralainen lehtori, insinööri Eija Mertanen.

Maiju Hölsä on toiminut Savitaipaleen kunnanvaltuutettuna vuodesta 2009 alkaen. Eija Mertanen toimi Imatran kaupunginvaltuutettuna viime kaudella.

Maiju Hölsä

Kristillisdemokraateilla on jo 13 ehdokasta nimettynä Kaakkois-Suomen vaalipiirissä, sillä 17. marraskuuta pidetyssä Kymen KD:n piirihallituksen kokouksessa nimettiin kaksi ehdokasta. Loput neljä ehdokasta nimetään lähikuukausien aikana.

– Meillä tulee olemaan koko vaalipiirin alueelta vahvat ehdokkaat. Hölsä ja Mertanen ovat hyvä lisä ehdokaskaartiin. Ehdokkaat ovat sitoutuneet kukin tekemään hyvän vaalikampanjan ja keskinäinen kilpailu tulevasta kansanedustajan paikasta tulee olemaan kova, sanoo KD:n Kymen piirin puheenjohtaja Vesa Vainio.

Aiemmin  KD:n eduskuntavaaliehdokkaiksi on Kaakkois-Suomen vaalipiiristä nimetty lähihoitaja Liisa Ahonen Mikkelistä, sairaanhoitaja Mikko Almgren Kotkasta, lähetyssihteeri Aila

Eija Mertanen

Asikainen Juvalta, suojelubiologi Jouni Koskela Savonlinnasta, fysioterapeutti Päivi Kovanen Pieksämäeltä, rehtori Maaret Lommi Kotkasta, lääkäri Juha Rantalainen Lappeenrannasta, palveluneuvoja Tarja Turunen Lappeenrannasta, musiikin lehtori Antti Taipale Lappeenrannasta, veturinkuljettaja Vesa Vainio Kouvolasta ja sairaanhoitaja, tiiminvetäjä Ansela Villikka Kouvolasta.

Vainio johtaa KD:n Kymen piiriä

Piirin syyskokouksessa KD:n Kymen piirin puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Vesa Vainio Kouvolasta ja varapuheenjohtajaksi Juha Rantalainen Lappeenrannasta. Piirihallituksessa vuonna 2019 toimivat jäseninä Reijo Vaurula ja Ansela Villikka Kouvolasta, Mikko Almgren ja Arto Häkkinen Kotkasta, Pirkko Parjanen Haminasta, Tarja Turunen, Antti Taipale ja Eija Haiko Lappeenrannasta, Silla Saalasti Savitaipaleelta, Eija Mertanen ja Hannele Nyholm Imatralta, Leila Lehtinen Ruokolahdelta ja Erkki Kurppa Luumäeltä.

Ylös