Sauli Ahvenjärvi Helsingin EPP-puoluekokouksesta: ”Ei tarvittu koodeeläisiä silmälaseja”

18.11.2018 klo 11:02 Politiikka Kristiina Kunnas

EPP-puoluekokoukseen osallistunut Sauli Ahvenjärvi muistuttaa, että vaikka Kristillisdemokraatit on Suomessa pieni puolue, kuuluu se Euroopan tasolla valtavirtaan.

Ajatushautomo Kompassin jäsen, yliopettaja Sauli Ahvenjärvi osallistui ensimmäistä kertaa EPP-kokoukseen. Ahvenjärvi istui eduskunnassa 2011–15.

– Oli todella innostavaa ja kristillisdemokraattina voimaannuttavaa nähdä, että aito kristillisdemokratia on Euroopassa voimissaan, Ahvenjärvi analysoi.

Oli todella innostavaa ja kristillisdemokraattina voimaannuttavaa nähdä, että aito kristillisdemokratia on Euroopassa voimissaan. – Sauli Ahvenjärvi

Äänivaltaiset delegaatit EPP-puoluekokouksessa olivat Sari Essayah, Asmo Maanselkä, Aki Ruotsala ja Tiina Tuomela. Ahvenjärvi kuului kokousvieraisiin lähes 30 kristillisdemokraattien aktiivitoimijan joukossa. KD:n osallistujaryhmässä oli kokeneiden konkareiden lisäksi paljon puolueen nuorta väkeä.

– EPP:n kristillisdemokraatit uskaltavat olla myönteisessä mielessä ylpeitä kristillisistä arvoistaan ja puolustaa niitä. Tämän toteamiseen ei tarvittu koodeläisiä silmälaseja, niin selkeästi tuli asia monessa puheenvuorossa esille, Ahvenjärvi naurahtaa.

– Olemme Suomessa pieni puolue, mutta Euroopan tasolla kuulumme valtavirtaan.

Manfred Weber Sauli Ahvenjärven näkemyksenä. Ahvenjärvi taiteilee karikatyyrejä KD-Lehteen.

 

Ylös