Kansanedustaja Peter Östman sai itselleen kirittäjän Keski-Pohjanmaalla-Leo Byskata myös ehdolla eduskuntaan

25.11.2018 klo 10:39 Politiikka Samuli Rissanen

Keski-Pohjanmaan kristillisdemokraatit ottavat kantaa paremman ja ennustettavamman perhepolitiikan puolesta ja julkistivat kristillisdemokraattien Kruunupyyn kunnanvaltuutetun, opiskelija Leo Byskatan ehdokkuuden ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Kristillisdemokraattien vahvalla alueella, Keski-Pohjanmaalla kansanedustaja Peter Östman saa kirittäjän itselleen, kun Kruunupyyn kunnanvaltuutettu, opiskelija Leo Byskatan, 23, ehdokkuus julkistettiin puolueen piirikokouksessa Pietarsaaressa lauantaina.

Kristillisdemokraateilla on nyt kaksi ehdokasta Keski-Pohjanmaan piiristä.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman on ilmoittanut jo aiemmin pyrkivänsä kolmannelle kaudelle.

Byskata on opiskellut energiatekniikkaa vajaat kaksi vuotta ja hän on sen myötä perehtynyt ilmastokysymyksiin.

Ehdokkuuden lisäksi Byskata aloittaa vuodenvaihteessa myös Kristillisdemokraattien ruotsinkielisen järjestön puheenjohtajana.

Kristillisdemokraattien Keski-Pohjanmaan valitsi kokkolaisen Mauri Salon edelleen piirin puheenjohtajaksi. Pietarsaarelainen Kristiina Hellstrand valittiin varapuheenjohtajaksi.

Epävarmuus luo lapsikielteistä ilmapiiriä yhteiskuntaan, piirin kannanotossa todetaan.

Piiri otti kantaa paremman ja kannustavamman perhepolitiikan puolesta, joka on investointi tulevaisuuteen.

Väestö vanhenee eivätkä kansalaiset kykene riittävästi luottamaan, että perheiden ja lasten hyvinvoinnin kannalta yhteiskunnan kehitys on ennustettavaa ja johdonmukaista.

Epävarmuus luo lapsikielteistä ilmapiiriä yhteiskuntaan, piirin kannanotossa todetaan.

– Tilanteen kohentamiseen tarvitaan lapsilisien ostovoiman korjaamista, lapsivähennyksen palauttamista, perheiden valinnanvapautta tukevaa perhevapaauudistusta ja ennaltaehkäisevää kotiapua. Yhteiskunnan on tuettava eri hoitomuotoja tasaveroisemmin. Perheiden etuuksissa on lisättävä joustoja ja vähennettävä sääntelyä, piirin kannaotossa vaaditaan.

Perhepoliittiset ratkaisut on tehtävä ensisijaisesti lapsen edun näkökulmasta. Lapsiperheiden asemaa vahvistavilla ratkaisuilla lisätään perheiden uskoa omaan selviytymiseen ja kannustetaan nykyistä suurempaan lapsilukuun.

Keski-Pohjanmaan kristillisdemokraatit muistuttavat, että hyvin toimiva perhepolitiikka on myös parasta eläkepolitiikkaa.

– Tukemalla lapsipeheiden mahdollisuuksia, vahvistetaan pitkällä aikavälillä myös hyvinvointivaltion tulopohjaa ja tuetaan vanhusten hoivaa ja toimeentuloa.

Ylös