Savo-Karjalassa Kristillisdemokraatit kasvaa PS:n romahdettua-”Tässähän kisataan toisesta paikasta tosissaan”, Essayah sanoo

25.11.2018 klo 09:14 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit ovat puheenjohtajansa Sari Essayah’n vaalipiirissä Savo-Karjalassa huimassa nosteessa. Tuore vaaligallup kertoo, että KD on reilusti vihreiden ja sinisten edellä ja samoissa lukemissa romahtaneen perussuomalaisten kanssa.

– Tässähän kisataan toisesta kansanedustajapaikasta tosissaan, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah tuulettaa.

Kristillisdemokraattien kannatus on Savo-Karjalassa nyt 8,9 prosenttia eli samoissa lukemissa vasemmistoliiton (9,2)  ja perussuomalaisten (9,0) kanssa. Vuoden 2015 eduskuskuntavaaleissa kristillisdemokraatit keräsi 6,3 prosentin kannatuksen, joten kasvu on huimaa.

– Tässähän kisataan toisesta kansanedustajapaikasta tosissaan

Myös vaalipiirin kolmonen kokoomus (11,5) on Essayah’n mukaan saavutettavissa.

– Vaaleihin on toki vielä aikaa, mutta tämä antaa meille lisää taistelutahtoa, Essayah uskoo.

Tulevat eduskuntavaalit muuttavat kannatuskyselyn perusteella poliittisia voimasuhteita selvästi Savo-Karjalan vaalipiirissä. Sosiaalidemokraatit (23,6 prosenttia) olisivat ottamassa takaisin viime vaaleissa menettämänsä kaksi eduskuntapaikkaa. Vastaavasti perussuomalaiset (viime eduskuntavaaleissa 19,7 prosentin kannatus) ovat menettämässä kaksi paikkaa.

Toinen menettäjä olisi keskusta (27,2), jonka paikkaluku Savo-Karjalassa laskisi viiteen.

Ylös