Norppasuojelija Jouni Koskela sai kutsun linnanjuhliin

1.12.2018 klo 14:03 Politiikka Kristiina Kunnas

Norppasuojelija Jouni Koskela sai kutsun presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle. – Ainakin kaverit odottivat, että kutsu tulisi, Koskela kertoo.

– Olen vitsaillut kavereille, että väsyttävää oli käydä postilaatikolla monta kertaa päivässä, naurahtaa Jouni Koskela.

Näytti siltä, että ainakin tutut odottivat Koskelan saavan kutsun presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoon.

Presidentti Sauli Niinistö osallistui viime keväänä saimaannorpan pesälaskentoihin. Jouni Koskela organisoi laskentoja. Pesistä löytyi havaintoja kuuteista, mutta Niinistö jäi vieläkin hartaasti odottamaan, että pääsisi myös näkemään norpan.

Presidentti Sauli Niinistö osallistui viime keväänä saimaannorpan pesälaskentoihin. Pesistä löytyi havaintoja kuuteista, mutta Niinistö jäi vieläkin hartaasti odottamaan, että pääsisi myös näkemään norpan.

– Se onnistuisi parhaiten norpan karvanvaihtoaikaan toukokuun lopussa, Koskela kertoo.

Metsähallituksen suojelubiologi Jouni Koskela suojelee työkseen saimaannorppaa. Kristillisdemokraattien politiikassa Koskela toimii Etelä-Savon piiripuheenjohtajana, Savonlinnan kaupunginvaltuutettuna ja on myös kansanedustajaehdokkaana.

Linnanjuhiin Koskela lähtee vaimonsa Marja Koskelan kanssa.

– Mukava asia kutsu on, mieluusti menemme, Koskela kertoo.

Saimaannorppien pesälaskentaa viime keväänä, seisomassa vasemmalla suojelubiologi Jouni Koskela vierellään tasavallan presidentti Sauli Niinistö. (Kuva SN-Facebook-sivulta 5.4.2018)

Ylös