Kansanedustaja Peter Östman rokotustilanteesta: ”Terveydenhuollon henkilökunta tehnyt upeaa työtä Luodossa ja lähialueilla”

4.12.2018 klo 13:15 Politiikka Kristiina Kunnas

Luotolainen kansanedustaja Peter Östman iloitsee siitä, että rokotusaste kehittyy nyt positiivisesti. Sen jälkeen kun tuhkarokkotapaus löydettiin Luodossa, on muutamien päivien aikana annettu satoja rokotteita.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman muistuttaa, että pitkäjänteistä yhteistyötä THL:n kanssa tarvitaan myös jatkossa.

Kun ensimmäinen tuhkarokkotapaus löydettiin Luodossa viime viikolla, levisi tieto kulovalkean tavoin.

– Joku jopa ajattelee, että tapaus on saanut liian paljon julkisuutta. Julkisuudelle on kuitenkin syynsä, Östman pohtii.

– Yksittäinen tapaus muuttuu merkittäväksi uutiseksi, kun sitä tarkastelee ilmiönä, joka on levinnyt moneen kuntaan ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Yhdessä THL:n kanssa Pietarsaaren terveyskeskus on useiden vuosien ajan varoittanut riskeistä ja työskennellyt pitkäjänteisesti rokotusasteen nostamiseksi, luotolainen KD-kansanedustaja Peter Östman muistuttaa.

– Se, että ensimmäinen tuhkarokkotapaus löydettiin juuri Luodossa, voi parhaimmillaan saada trendin kääntymään. Muutamien päivien aikana alueella on annettu satoja rokotteita, hän kertoo.

Se, että ensimmäinen tuhkarokkotapaus löydettiin juuri Luodossa, voi parhaimmillaan saada trendin kääntymään. Muutamien päivien aikana alueella on annettu satoja rokotteita. – Kansanedustaja Peter Östman, Luoto

Östmanin mielestä tämä on todella hieno uutinen.

– Olen kiitollinen siitä, että valtaosa vanhemmista on ottanut vastuun sekä lapsistaan että myös lähialueista. Riski epidemiasta tiedostettiin.

– Terveydenhuollon henkilökunta on tehnyt upeaa työtä, sanoo Östman.

Hän kiittää terveydenhuollon ihmisiä lämpimästi.

– Heidän panostuksensa on iso, Östman toteaa.

Peter Östman haluaa monivuotisen hyvän yhteistyön THL:n kanssa jatkuvan.

– Olen tänään tiistaina kutsunut THL:n ylilääkärin Taneli Puumalaisen mukaan keskusteluun Luodon ja lähiseudun kuntien kanssa siitä, miten voisimme kehittää yhteistyötä ja tiedotusta rokotuksista. Puumalainen suhtautui kutsuun myönteisesti.

– Uskon, että rokotusaste Luodossa nousee lähiviikkoina lähelle 95 prosenttia. Kehitys on viimeinkin positiivista, mutta korkean rokotusasteen ylläpitoon tarvitaan myös pitkän aikavälin toimenpiteitä.

Östman tiedostaa, ettei pakolla saavuteta mitään.

– Uskon edelleen siihen, että paras tapa toimia on tarjota tosiasioihin perustuvaa tietoa rakentavassa ja positiivisessa hengessä, Östman sanoo.

 

 

Ylös