Näkeekö Sari Essayah linnanjuhlissa yllättävän tutun – vävykokelas mukana kadettien joukossa

5.12.2018 klo 11:57 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kansanedustaja Sari Essayah’lla ja aviomies Robert Knappilla on tämänvuotisissa itsenäisyyspäivänjuhlissa mukava bonus. Tyttären poikaystävä on mukana vastaanotolla kadettina.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah tunnetaan asiapoliitikkona, eikä häntä ole nähty lehtien ”muuttumisleikeissä.”

Essayah on osallistunut linnanjuhliin neljän presidentin kutsusta.

Puku-uteluihin Essayah ei ole juurikaan vastaillut. Joskus on kuultu tokaisu, että kyllä mekko on hankittuna, mutta itsenäisyyspäivänvieton keskeinen sisältö on muualla.

– Tällä kertaa on todella se erityisyys presidentin itsenäisyyspäivänvastaanotossa, että vävykokelas on kadettina paikalla, Essayah sanoo hymyssä suin.

Nykyään Essayah asuu taas lapsuuden kotikunnassaan Lapinlahdella. Brysselissä perhe vietti europarlamentin vuodet 2009–14.

Essayah on osallistunut linnanjuhliin neljän presidentin kutsusta. Kilpaurheilu-urallaan kävelyn maailmanmestarina 1993 ja euroopanmestarina 1994 hän oli itsenäisyyspäivänvastaanotolla Mauno Koiviston isännöidessä. Halosen ja Niinistön presidenttikausilla hän on tullut kutsutuksi poliitikkona: kansanedustajana ja puheenjohtajana sekä Euroopan parlamentin jäsenenä.

 

Ylös