Marika Visakorpi KD-Kompassi -ohjelmassa: ”Keski-Suomen kristillisdemokraateilla kova draivi päällä eduskuntavaaleissa”

8.12.2018 klo 12:45 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien kokenut jyväskyläläispoliitikko Marika Visakorpi on ehdolla eduskuntaan ja KD-Kompassi -ohjelman haastateltavana.

Keski-Suomesta ei tällä hetkellä ole kristillisdemokraattikansanedustajaa.

– Meillä on kova draivi päällä täällä. Maakuntagallup näytti lupaavaa – tilanne voi muuttua, sitä kovasti toivomme. Ja hyviä ehdokkaita on jo asetettu, Marika Visakorpi kertoo.

Ismo Portin haastattelee Visakorpea KD-Kompassi -ohjelmassa. Radio Dei lähettää ohjelman klo 12.50 lauantaina 8. joulukuuta. Haastattelun voi jälkikuunnella kotisivuilla kd.fi tai täältä.

Visakorpi on pitkäaikainen Kristillisdemokraattien poliitikko. Hän työskentelee kihlakunnan syyttäjänä. Visakorpi on KD-puoluevaltuuston varapuheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja KD-valtuustoryhmän puheenjohtaja sekä maakuntavaltuutettu.

Visakorpi on kansanedustajaehdokas.

– Lapset ja vanhukset ovat ne ryhmät, joiden puolesta puhun ja toimin sekä kuntapoliitikkona että eduskuntavaaliehdokkaana, Visakorpi muistuttaa.

Positiivista uskonnonvapautta ei saa unohtaa. – Marika Visakorpi

Kestävä kehitys on tärkeä aihe.

– Siihen liittyy niin ilmastonmuutoksen ehkäisy kuin myös kehitysyhteistyö, jonka kautta kestävää kehitystä voi laajemminkin edistää.

Marika Visakorpi aikoo pitää vaalikampanjassaan esillä myös Kristillisdemokraattien kannustavaa perusturvaa, joka on KD:n kehittämä malli sosiaaliturvan uudistukseksi. Lue lisää kannustavan perusturvan mallista täältä.

Visakorpi ottaa KD-Kompassi -ohjelmassa kantaa myös uskonnonvapauden toteutumiseen nykypäivän Suomessa.

– Suhtautuminen esimerkiksi seksuaalisuuden aihepiiriin liittyviin kantoihin on muuttunut. Jos on eri mieltä, annetaan reipasta palautetta. Kohuja kehitellään välillä aika heppoisilla perusteilla.

– Positiivista uskonnonvapautta ei saa unohtaa. Ihmisellä on oikeus tuoda omaa uskoaan esiin – toki toisia kunnioittaen. Ei työpaikoilla mitään saarnatilaisuuksia voi pitää, se pitää ymmärtää.

Mihin kristillisdemokraatteja tarvitaan eniten?

– Olemme yleispuolue. Mutta on selkeästi nähtävissä, että kristilliselle arvopohjalle rakentuvaa muuta puoluetta ei Suomessa ole. Näen, että sille pohjalle on edelleen erittäin hyvä rakentaa yhteiskuntaa. Ihmiselämän kunnioituksesta lähtevä ja perhe- sekä lähiyhteisöjen tunnustamisesta tärkeinä yksikköinä. Näiden arvokysymysten vuoksi kristillisdemokraatteja aivan erityisesti tarvitaan, Visakorpi perustelee.

 

Marika Visakorpi KD-Kompassissa la 8. joulukuuta klo 12.50

KD-Kompassi la 8.12. klo 12.50, Radio Dei. Hallintopäällikkö Ismo Portin haastattelee Jyväskylän KD-valtuustoryhmän puheenjohtajaa, kihlakunnan syyttäjä Marika Visakorpea. Uusinta ma 10.12. klo 22.35.

Voit kuunnella ohjelman myös täältä.

Ylös