”Yrittäjälläkin pitää olla oikeus työttömyysturvaan”

12.12.2018 klo 09:35 Politiikka Samuli Rissanen

–  Myös yrittäjällä on oikeus työttömyysturvaan. Jos palkansaaja joutuu työttömäksi, on aivan päivänselvää, ettei hän tipu yhteiskunnan turvaverkon ulkopuolelle. Yrittäjän kohdalla tilanne on pahimmassa tapauksessa päinvastainen, Peter Östman sanoo.

Kansanedustaja Peter Östmanin peräänkuuluttaa toimia pienyrittäjien toimeentulon ja työttömyysturvan turvaamiseksi samalle tasolle palkasaajien kanssa.

Toissa viikolla uutisoitiin päätyöstään työttömäksi jääneestä pienyrittäjästä, joka ei ollut lukuisista selvityksistä huolimatta saanut työttömyystukea.

Toivoisin hallitukselta toimia yrittäjien ja palkansaajien yhdenvertaisuuden parantamiseksi

–  Myös yrittäjällä on oikeus työttömyysturvaan. Jos palkansaaja joutuu työttömäksi, on aivan päivänselvää, ettei hän tipu yhteiskunnan turvaverkon ulkopuolelle. Yrittäjän kohdalla tilanne on pahimmassa tapauksessa päinvastainen.

– Tässä toivoisin hallitukselta toimia yrittäjien ja palkansaajien yhdenvertaisuuden parantamiseksi, Östman vaatii.

Hallituksen yksi tärkeimmistä tehtävistä on parantaa työnteon ja yrittäjyyden edellytyksiä. Silti tälläkin hetkellä yritystoiminnasta rokotetaan, vaikka yhteiskunnan tulisi päinvastoin kannustaa yrittäjyyteen, Östman muistuttaa.

Yrittäjäksi ryhtyvän riskejä on hänen mukaansa madallettava vähentämällä byrokratiaviidakkoa ja saattamalla pienyrittäjien sosiaali- ja eläkejärjestelmät tasa-arvoisiksi palkansaajien kanssa.

Östman on jättänyt aiheesta hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

Ylös