Eduskuntaan pyrkivä professori Tapio Puolimatka: ”Kun perhe voi hyvin, koko yhteiskunta voi hyvin”

20.12.2018 klo 22:26 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit nimesi Keski-Suomessa eduskuntavaaliehdokkaakseen jyväskyläläisen professori Tapio Puolimatkan.

Puolimatkan vaaliteemoja ovat perheiden, lasten ja nuorten hyvinvointi.

Tapio Puolimatka on nimetty kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaaksi Keski-Suomessa. Puolimatka on jyväskyläläinen kasvatuksen teorian ja tradition professori, käytännöllisen filosofian dosentti. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen ja kasvatustieteen tohtori.

Puolimatkan vaaliteemoja ovat perheiden tukeminen, lapsen oikeus isään ja äitiin, vanhempien ensisijainen oikeus lastensa moraalikasvatuksessa, seksuaalikasvatuksen painopisteen siirtäminen hyvekasvatukseen ja lapsen sosiaalistaminen biologiseen sukupuoleensa.

– Kun perhe voi hyvin, koko yhteiskunta voi hyvin. Siksi perheitä on tuettava ja sukupuoli-ja seksuaalikasvatuksen pitää kehittää lapsissa ja nuorissa niitä hyveitä ja ominaisuuksia, joita vakaa ja tasapainoinen perhe-elämä edellyttää

Puolimatkan mukaan perheiden hyvinvointi on edellytys yksilöiden ja yhteiskunnan hyvinvoinnille sekä demokratian toimivuudelle.

– Kun perhe voi hyvin, koko yhteiskunta voi hyvin. Siksi perheitä on tuettava ja sukupuoli-ja seksuaalikasvatuksen pitää kehittää lapsissa ja nuorissa niitä hyveitä ja ominaisuuksia, joita vakaa ja tasapainoinen perhe-elämä edellyttää, hän kertoo.

Vuonna 2016 Puolimatka oli eduskunnassa lakivaliokunnan kuultavana asiantuntijana koskien Aito avioliitto-kansalaisaloitetta sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseksi.

Viime heinäkuussa Puolimatka joutui kohun keskelle julkaistuaan artikkelin, jossa hän oman alansa asiantuntijana analysoi pedofilian laillistamiseksi tapahtuvaa kampanjointia (Oikea Media 27.7.2018).

Ylös