”Yllätys kytee useammassa vaalipiirissä”-Essayah kertoo KD:n tavoittelevan 8 edustajapaikkaa

11.1.2019 klo 13:49 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah arvioi, että hyvällä ehdokasasettelulla kristillisdemokraatit voivat ratkaista vaalit voitokseen useammassa vaalipiirissä, jossa ei tällä hetkellä ole KD-edustajaa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah esitteli tänään eduskunnassa toimittajille KD:n vaaliohjelman hyvän gallupkannatuksen siivittämänä. Essayah rakentaisi Suomen, johon voi luottaa, mutta tarvitsee visionsa tueksi vaalivoiton.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä on tällä hetkellä viiden edustajan vahvuinen, mutta tulevien vaalien jälkeen edustajia pitäisi olla kahdeksan, mikäli puolueen virallinen vaalitavoite toteutuu.

Vaalivoittoa rakennetaan hyvällä ehdokasasettelulla, joka voi Essayah’n mukaan tuoda paikan Keski-Suomesssa ja Kymessä, jossa oltiin viime vaaleissa jo hilkulla.

Vaalivoittoa rakennetaan hyvällä ehdokasasettelulla, joka voi Essayah’n mukaan tuoda paikan Keski-Suomesssa ja Kymessä, jossa oltiin viime vaaleissa jo hilkulla.

Alueelliset gallupit lupailevat Keski-Suomeen hyvää kannatusta, mutta myös Essayah’n omassa vaalipiirissä Savo-Karjalassa KD:n kannatus on noussut uudelle tasolle. Nyt puoluejohtajan tähtäimessä on saada vanavedessään eduskuntaan toinenkin KD-edustaja.

Varsinais-Suomessa ja Lapissa kristillisdemokraateilla on tekninen vaaliliitto, josta on myös mahdollista ponnistaa eduskuntaan.

– Se on mahdollista, olen itse edellinen Varsinais-Suomen kansanedustaja vuosilta 2003-2007, Essayah kertoo.

Teknisiin vaaliliittoihin joudutaan turvautumaan Essayah’n mukaan vaalijärjestelmän vuoksi, joka suosii isoja puolueita.

– Jos itse saisin päättää, vaalijärjestelmää uudistettaisiin välittömästi. Meillä olisi nytkin kansanedustajia viiden sijaan kuusi, jos saisimme sen mikä meille kuuluu.

Ylös