Savo-Karjalan kristillisdemokraatit taistelevat tosissaan kahdesta edustajapaikasta-Essayah’n tähdittämä ehdokaslista on käytännössä täyttynyt

12.1.2019 klo 21:36 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien ehdokasrekrytointi on edennyt Savo-Karjalan piirissä käytännössä siihen pisteeseen, että lista on täyttymässä. Jäljellä on enää yksi paikka, josta on useampi kiinnostunut.

Savo-Karjalassa Kristillisdemokraatit on ollut kasvusuunnassa perussuomalaisten kannatuksen romahdettua piirissä.

Viime vuoden loppupuolella tehty alueellinen vaaligallup kertoo, että KD on reilusti vihreiden ja sinisten edellä ja samoissa lukemissa perussuomalaisten kanssa.

Kristillisdemokraattien kannatus on Savo-Karjalassa 8,9 prosenttia eli kutakuinkin samoissa lukemissa vasemmistoliiton (9,2) ja perussuomalaisten (9,0) kanssa.

Kristillisdemokraattien kannatus on Savo-Karjalassa 8,9 prosenttia eli kutakuinkin samoissa lukemissa vasemmistoliiton (9,2) ja perussuomalaisten (9,0) kanssa. Myös vaalipiirin kolmonen kokoomus (11,5) on Essayah’n mukaan saavutettavissa.

Vuoden 2015 eduskuskuntavaaleissa kristillisdemokraatit keräsi 6,3 prosentin kannatuksen, joten siihen nähden kasvu on ollut kovaa.

– Tässähän kisataan toisesta kansanedustajapaikasta tosissaan, puolueen puheenjohtaja Sari Essayah arvioi uudelleen puolueen vaaliohjelman julkistuksen yhteydessä eduskunnassa eilen perjantaina.

Lauantaina Kristillisdemokraattien Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan piirit nimesivät kolme uutta eduskuntavaaliehdokasta. Nimetyiksi tulivat varkautelainen farmaseutti ja kaupunginvaltuutettu Eeva-Kaarina Sulkamoniemi, 54.

Kaksi muuta ehdokkasta tulevat Joensuusta. Ehdolla ovat pappina useassa seurakunnassa toiminut Tuomo Käyhkö, 65, ja Itä-Suomen yliopistossa opettajana työskentelevä Jasmin Pyöriäinen, 29.

Kristillisdemokraatit tavoittelevat vaalipiirissä kahta kansanedustajan paikkaa. Ehdokaslistan viimeinen paikka on vielä avoin ja siitä on kiinnostunut useampi henkilö.

Savo-Karjalan kristillisdemokraattien aiemmin nimeämiä ehdokkaita ovat yrittäjä Pirjo Backman, Suonenjoki, kansanedustaja Sari Essayah, Lapinlahti, hammashoitaja Henna Kainulainen, Siilinjärvi, palveluesimies Satu Melkko, Liperi, vastaanottovirkailija, yrittäjä Jussi Mikkonen, Varkaus, päiväkodinjohtaja Kikkis Mikkola, Joensuu, yrittäjä Henry Määttä, Nurmes, professori Juhani Laurinkari, Kuopio, vahtimestari Jarmo Pippola, Joensuu, diakonia-lähetyssihteeri Minna Sahlberg, Karttula ja kapteeni evp Rauno Taskinen, Kuopio.

Ylös