Päivi Räsänen tekisi turvapaikanhakijoille suunnatusta suomalaisen yhteiskunnan peruskurssista vastikkeellisen

17.1.2019 klo 17:04 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja entinen sisäministeri Päivi Räsänen vaatii, että turvapaikahakijoille suunnatusta suomalaisen yhteiskunnan peruskurssista pitää tehdä vastikkeellinen ja tiedot testattava kokeella.

Räsäsen mukaan yhteiskuntaopetukseen osallistuminen voisi olla ehto turvapaikan saamiselle.

Eduskunnan kyselytuntia hallitsi alaikäisiin kohdistuneiden seksuaalirikosten vyyhti, joka on kiertynyt erityisesti maasta turvaa hakeneiden ympärille.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja, sisäministeri Päivi Räsänen edellytti, että vastaanottokeskuksissa turvapaikanhakijoille järjestettävästä suomalaisen yhteiskunnan peruskurssista pitää tehdä vastikkeellinen.

Räsänen vaatii, että vastaanottokeskuksissa kursseille osallistumisesta pitää tehdä vastikkeellista ja testata kurssin sisällön ymmärtäminen kokeella.

Kurssilla käydään läpi muun muassa tasa-arvoon, seksuaalilainsäädäntöön ja suomalaiseen kulttuuriin liittyviä asioita.

Tilanne on kuitenkin tällä hetkellä se, että kurssille osallistumista ei tilastoida. Vastaanottorahasta voitaisiin vähentää viidennes, jos jättää osallistumasta kursseille, mutta sitäkään ei juuri toimeenpanna.

Räsänen vaatiikin, että vastaanottokeskuksissa kursseille osallistumisesta pitää tehdä vastikkeellista ja testata kurssin sisällön ymmärtäminen kokeella.

Yhteiskuntaopetukseen osallistuminen voisi olla hänen mukaansa ehto turvapaikan saamiselle.

– Saksassa, Alankomaissa, Itävallassa ja Tanskassa tämä ehto on, Räsänen täydensi ehdotustaan twitter-tilillään kyselytunnin aikana.

Räsänen viittasi kyselytunnilla myös YK:n teettämään tutkimukseen, jonka mukaan arabimiehet eivät miellä tasa-arvon sopivan omaan kulttuuriinsa.

Ylös