Mika Ebeling väittää uskonnon- ja mielipiteenvapauden olevan uhattuina – Aito Avioliitto ry suljettiin Educa-messuilta

26.1.2019 klo 14:03 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Ebeling toteaa uskonnon- ja mielipiteenvapauden olevan uhattuina. Educa-messut sulki kristillistä avioliittonäkemystä edustavan Aito Avioliitto ry:n pois näytteilleasettajista. – Mielipiteenvapauden pitää koskea myös mielipiteitä, joita Seta ei hyväksy, Ebeling perustelee kannanotossaan.

– Uskonnon- ja mielipiteenvapaus on viime vuosina joutunut toistuvien hyökkäysten kohteeksi, Mika Ebeling sanoo kannanotossaan.

Helsingin kaupunginvaltuutettu, Kristillisdemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Ebeling teki kannanottonsa Educa-messujen toiminnan vuoksi.

– On hälyttävää, että Opettajien Ammattijärjestö OAJ ja Suomen messut ovat alistuneet painostuksen edessä ja sulkivat Aito Avioliitto ry:n tämänvuotisilta messuilta. On pelättävissä, että tämänkaltainen vihakampanjan myötäily rohkaisee yhä uusia vihakampanjoita.

Huolestuttavaa on se, että vihakampanjat usein saavuttavat tavoitteensa ja aiheuttavat syrjintää, kuten tämänvuotisilla Educa-messuilla. – Helsingin KD-kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling

Ebeling muistuttaa, että kristillistä avioliittonäkemystä edustava Aito Avioliitto ry on toimintansa aikana joutunut useiden vihakampanjoiden kohteeksi.

– Huolestuttavaa on se, että vihakampanjat usein saavuttavat tavoitteensa ja aiheuttavat syrjintää, kuten tämänvuotisilla Educa-messuilla.

Ebeling nostaa kannanotossaan esiin myös muita syrjittyjä.

– Viime kesänä Porin Jazzin vastavalittua toimitusjohtajaa Aki Ruotsalaa vastaan kohdistettiin ankara vihakampanja, samoin myöhemmin kasvatustieteen professori Tapio Puolimatkaa vastaan.

Kaikkia suomalaisia pitää Ebelingin mukaan kohdella tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisuuden on koskettava kaikkia.

– Mielipiteenvapauden pitää koskea myös mielipiteitä, joita Seta ei hyväksy, Ebeling vaatii.

 

Ylös