Yksinasuminen yleistyy – kasvaako yksinäisyys? – KD:n kansalaisinfo pohtii 7. helmikuuta

29.1.2019 klo 14:28 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä järjestää kansalaisinfon muodikkaasta aiheesta. Jo 1,2 miljoonaa suomalaista asuu yksin. Entä jos tämä tarkoittaa myös yksinäisyyttä? Tai entä jos voisimmekin synnyttää uusia paikallisyhteisöjä?

Eduskunnan kansalaisinfossa Pikkuparlamentissa pidetään torstaina 7. helmikuuta klo 17-19 äärimmäisen ajankohtainen ilta.

Nyt jo 1,2 miljoonaa suomalaista asuu yksin. Asumistuen saajista 60% ja toimeentulotuen saajista noin 70% on yksinasuvia.

Kansalaisinfo kysyy, huomioivatko julkiset palvelut yksinasuvien tarpeet. Entä millaisia ratkaisuja kasvavaan yksinäisyyteen voidaan löytää? Vai voisiko nykyaikainen yhteiskunta tukea ihmissuhteita, ihmisten vastuunottoa toisistaan sekä uusien paikallisyhteisöjen syntymistä?

Huomioivatko julkiset palvelut yksinasuvien tarpeet. Entä millaisia ratkaisuja kasvavaan yksinäisyyteen voidaan löytää? Vai voisiko nykyaikainen yhteiskunta tukea ihmissuhteita, ihmisten vastuunottoa toisistaan sekä uusien paikallisyhteisöjen syntymistä?

KD-eduskuntaryhmä toivottaa yleisön tervetulleeksi keskustelemaan ja pohtimaan ratkaisuja.

Puheenjohtaja Sari Essayah avaa yksinäisyyttä ja yksinelämistä käsittelevän kansalaisinfon torstaina 7. helmikuuta klo 17. Edellisen kerran Essayah puhui EU-kansalaisinfossa Pikkuparlamentissa viime marraskuussa Suomen tulevan EU-puheenjohtajakauden haasteista. (Kuva Kristiina Kunnas)

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah avaa tilaisuuden. Alustajina illassa ovat yksinäisyyteen perehtynyt, A-Studiossakin esiintynyt HelsinkiMission työntekijä, YTT Maria Rakkolainen sekä yksinasuvien yhteiskunnallista asemaan perehtynyt Turun Tuomiokirkkoseurakunnan johtava diakoniatyöntekijä, VTM Raija Eeva.

Työkaluja uudenlaisen naapurustososiaalisuuden kehittämiseen esittelevät Nappi Naapuri -palvelun ja Yhteismaa ry:n tuottaja Tanja Jänicke ja toiminnanjohtaja Pauliina Seppälä.

Tilaisuuden lopuksi esitellään Kristillisdemokraattien ajatuksia aiheesta ja yleisöllä on mahdollisuus esittää alustajille kysymyksiä.

Yksinasuminen yleistyy – kasvaako yksinäisyys?

Alustukset ja keskustelu torstaina 7. helmikuuta klo 17-19 eduskunnan kansalaisinfossa Pikkuparlamentissa, Arkadiankatu 3.
Kahvitarjoilu – vapaa pääsy!
Tilaisuuden järjestää Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä

 

 

Ylös