Tanus vaati hallitukselta välittömiä toimia vanhustenhoidon parantamiseksi

31.1.2019 klo 17:51 Politiikka Samuli Rissanen

– Mihin välittömiin toimiin ryhdytte vanhustenhoidon tilanteen parantamiseksi, kansanedustaja Sari Tanus peräänkuulutti eduskunnan kyselytunnilla.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus muistutti, että vanhustenhoidon katastrofaalinen tilanne ei ole uusi ongelma.

Eduskunta kävi aiheesta kipakan keskustelun, sillä tilannetta kärjistää hoiva- ja terveysalan yhtiö Esperi Caressa ilmenneet ongelmat.

– Joko nyt on se hetki, jolloin asia oikeasti otetaan vakavasti ja ryhdytään korjausliikkeeseen, Tanus kysyi eduskunnan kyselytunnilla.

– Mihin välittömiin toimiin ryhdytte vanhustenhoidon tilanteen parantamiseksi

Hän vaati hallitukselta välittömiä toimia vanhustenhoidon tilanteen parantamiseksi.

– Vaikka vanhustenhoito on kuntien vastuulla, vaikuttavat valtionosuuksiin tehdyt rajut leikkaukset väistämättä kuntien mahdollisuuksiin vastata kasvavaan hoitotarpeeseen, Tanus muistutti.

Tanus huomautti niin ikään, että hallituksella olisi ollut hyvä mahdollisuus panostaa vanhustenhoitoon budjetissa, mutta asia sivuutettiin.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan hallitus ei ole tehnyt kuntien valtionosuuksiin rajuja leikkauksia.

– Indeksi on jäädytetty, mutta se ei ole raju leikkaus, Orpo sanoi.

Hän muistutti, että talous- ja työllisyystilanne ratkaisee, millaisiin palveluihin on varaa.

– Kun talous on saatu kasvuun, kun verotuloja kertyy kuntiin enemmän, on myös paljon paremmat edellytykset samalla, kun saadaan sotea eteenpäin, Orpo tiivisti.

 

Ylös