”Tunnin juna-konseptia tarvitaan työmatkaliikenteen helpottamiseksi”

31.1.2019 klo 18:10 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus korostaa, että toimivalla liikennejärjestelmällä on suuri vaikutus maamme elinkeinoelämän menestykselle ja maamme kansainväliselle kilpailukyvylle.

Tunnin juna -konseptia tulee kehittää työmatkaliikenteen helpottamiseksi, kristillisdemokraattien kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Sari Tanus vaatii.

Eduskunta keskusteli tänään valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelusta.

Tavoitteiden saavuttaminen vaatii Tanuksen mukaan merkittäviä investointeja. Raideliikenteen osalta keskeisessä asemassa on pääradan kehittäminen.

 

– Tarvitsemme nopean ja luotettavan yhteyden pääkaupunkiseudulta Tampereelle ja Ouluun. Pääradan matka-aikojen lyhentämisellä on suuri merkitys

– Tarvitsemme nopean ja luotettavan yhteyden pääkaupunkiseudulta Tampereelle ja Ouluun. Pääradan matka-aikojen lyhentämisellä on suuri merkitys maamme elinkeinolle ja niille kolmelle miljoonalle suomalaiselle, jotka elävät radan tuntumassa.

Pääratahankkeelle olisi pitänyt Tanuksen mielestä saada suunnittelurahaa jo tämän vuoden budjettiin.

Tanuksen mukaan alueellisen tasapainon säilyttäminen edellyttää myös itäradan ottamista tarkasteluun erityisesti Kouvolasta eteenpäin. Tiehankkeista keskeisimpiä on myös valtatie kolmen parantaminen.

Tällä hetkellä VT 3 on hyvin pitkään korjausta odottanut heikko lenkki, tulppa maatieverkostossamme.

–  Erilaisia rahoitusratkaisuja pitää ottaa ennakkoluulottomasti tarkasteluun. Velkarahan käyttö keskeisiin hankkeisiin ei saa olla poissuljettu vaihtoehto.

– Panostukset liikenneverkkoon on merkittävä sijoitus tulevaisuuteen, joka tuottaa yhteistä hyvää koko kansakunnalle ja edistää tervettä aluekehitystä.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä on sitoutunut lisäämään määrärahoja perusväylänpitoon ja löytämään rahoitusratkaisuja keskeisten liikennehankkeiden toteuttamiseen.

Ylös