Päivi Räsänen: Riittävän hoitajamitoituksen viivyttely tarkoittaa, että monen nyt hoivaa tarvitsevan elämä ehtii loppua

6.2.2019 klo 16:24 Politiikka Samuli Rissanen

Päivi Räsäsen mukaan 0,7 hoitajamitoitus takaa, että vanhuksilla on riittävästi hoitajia ympäri vuorokauden.

”Vanhukset tarvitsevat hyvän hoitonsa nyt”, Räsänen sanoo ja muistuttaa, että monen hoivaa tarvitsevan elämä ehti loppua, jos korjauksissa viivytellään.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsäsen mukaan kristillisdemokraattien ja koko opposition esittämä vähimmäismitoitus 7 hoitajaa 10 vanhusta kohti perustuu huolellisiin arvioihin siitä, että ympärivuorokautisessa hoidossa kaikkina vuorokauden aikoina olisi riittävä vähimmäismitoitus.

– Korjausten viivyttely hoivaa tarvitsevien vanhusten kohdalla tarkoittaa, että aika ajaa elämän ohi.

Räsänen on jo pitkään puhunut sitovasta hoitajamitoituksesta. Vuoden 2011 hallitusneuvotteluissa hän vaati vanhuspalvelulakia toteuttavaksi kertomalla sen olevan Kristillisdemokraattien kynnyskysymys hallituksen menolla.

Kristillisdemokraatit menivät Räsäsen johdolla hallitukseen ja vanhuspalvelulaki tuli voimaan.

Nyt Räsänen muistuttaa erityisesti Kokoomuksen suunnalta tuleviin väitteisiin, ettei hoitajamitoitus näkynyt opposition vaihtoehtobudjeteissa.

– Kristillisdemokraateilla se todellakin oli, meillä on määräraha 1000 hoitajan palkkaamiseen vanhustenhoitoon, Räsänen oikaisi eduskunnassa.

Hänen mukaansa vanhukset tarvitsevan hyvän hoitonsa nyt!

– Korjausten viivyttely hoivaa tarvitsevien vanhusten kohdalla tarkoittaa, että aika ajaa elämän ohi.

– Jos tahtoa löytyy, eduskunta voi tehdä päätökset sellaisesta vanhuspalvelujen tasosta, jolla jokainen päättäjät ja veronmaksaja haluaisi itse vanhuutensa viettää, Räsänen luottaa.

Ylös