Östman suosittelee KD:n kannustava perusturva-mallia sotu-uudistuksen pohjaksi

7.2.2019 klo 17:21 Politiikka Samuli Rissanen

Sosiaaliturvan uudistus eli sotu on ensi vaalikauden keskeisimpiä uudistuksia. Puolueet ovat kilvan esitelleet omia mallejaan.

Kristillisdemokraatit julkisti ensimmäisenä oman Kannustava perusturva-mallinsa syksyllä 2015.

Kristillisdemokraattien Peter Östman muistutti hallitusta ensi vaalikauden keskisimmästä projektista, sosiaaliturvan uudistamisesta eli tuttavallisesti sotu-uudistuksesta.

Puolueet ovat tuoneet keskusteluun kilvan omia mallejaan.

Kristillisdemokraatit julkaisi oman Kannustava perusturva-mallin jo syksyllä 2015. Sen jälkeen mallia ovat erityisesti hallituspuolueet kopioineet enemmän tai vähemmän onnistuneesti.

Viimeisimpänä päähallituspuolue keskusta julkaisi tänään oman, Kannustava perustulo-mallinsa.

– Monet toimialat, esimerkiksi telakkateollisuus ovat ilmoittaneet työvoimapulasta, jokin tässä yhtälössä mättää, meidän on saatava nuoret työttömät töihin, Östman alleviivasi eduskunnan kyselytunnilla sotu-uudistuksen tärkeyttä.

– Eikö hallituksen kannattaisi ottaa KD:n malli uudistuksen pohjaksi ja aloittaa työ jo tällä vaalikaudella, Östman kysyi.

– Eikö hallituksen kannattaisi ottaa KD:n malli uudistuksen pohjaksi ja aloittaa työ jo tällä vaalikaudella, Östman kysyi.

Kysymykseen vastanneen ministeri Pirkko Mattilan mielestä on hienoa, että puolueet tuovat omia mallejaan keskusteluun, mutta varsinainen työ on vielä kesken.

– Kyllä tämä on tulevan hallituksen hanke tai onko se sitten parlamentaarisen komitean hanke, en tiedä, hän sanoi.

Ylös