Östman vaatii, että Suomi torjuu selkeämmin antisemitismin

14.2.2019 klo 12:20 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja Peter Östman vaatii, että Suomi torjuu nykyistä selkeämmin juutalaisvastaisuuden eli antisemitismin.

Östman jätti tänään hallitukselle vastattavaksi kirjallisen kysymyksen siitä, onko Suomi riittävän aktiivinen antisemitismin torjunnassa.

EU:n perusoikeusvirasto on tehnyt laajan selvityksen juutalaisten kohtaamasta antisemitismistä. Kyselyn mukaan enemmistö vastaajista on joutunut juutalaisvastaisen häirinnän kohteeksi.

– Suomen on oltava nykyistä aktiivisempi antisemitismin torjunnan puolestapuhuja

– Esimerkiksi se, ettei uskalleta pitää esillä oman uskonnollisen yhteisön symboleja julkisissa paikoissa vihapuheen ja syrjinnän pelossa, on äärimmäisen huolestuttava kehitys, sanoo Östman

Suomessa natsipropagandan levittäminen ei ole uusi ilmiö. Viime itsenäisyyspäivänä Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoituksessa heiluivat natsiliput. Alkukuusta Vastarintaliike järjesti vihamielisen mielenilmauksen Suomen Israelin suurlähetystöllä.

– Vastarintaliikkeen tarkoituksena oli lietsoa vihaa juutalaisia ja Israelin valtiota kohtaan. Tämän kaltaiselle toiminnalle on sanottava jyrkkä ei.

– Suomen on oltava nykyistä aktiivisempi antisemitismin torjunnan puolestapuhuja, Östman vaatii.

Viime vuonna Östman vastaanotti ensimmäisenä Suomen Israel-yhdistysten liiton myöntämän K.A.Fagerholm-palkinnon.

Palkinto myönnetään valtakunnallisesti vaikutusvaltaiselle henkilölle, joka on toiminnassaan osoittanut erityistä Israel-ystävyyttä ja vaikuttanut myönteisesti Suomen ja Israelin välisiin suhteisiin.

Östman on eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja.

Ylös