Päivi Räsänen toivoo Petteri Orpon yksilöivän, mitä ovat ilmassa sakeanaan olevat menolisäykset: ”Toivottavasti ette tarkoita vanhustenhoitoa”

27.2.2019 klo 10:37 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen halusi valtiovarainministeri Petteri Orpon tarkentavan puheitaan ”ilmassa sakeanaan olevista menojen korotustoiveista.”

– Toivon, että ette tarkoita kipeitä vanhuspalvelujen parantamisen tarpeita, joissa tarvitaan todellakin henkilöstömitoitusta lisää, Räsänen vetosi.

Hallituksen lisätalousarviossaan ehdottamat lisäykset vanhuspalveluiden valvontaan saivat oppositiolta myönteisen vastaanoton, mutta 0,7 miljoonan lisäystä Avin ja Valviran suorittamaan valvontaan pidettiin silti ainoastaan laastarointina ja jopa sinitarrana.

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen kiitteli lisärahoitusta, mutta huomautti, että pelkkä valvonta ei riitä.

– On hyvä, että vanhuspalveluja ja varhaiskasvatuksen valvontaa vahvistetaan, mutta on muistettava, että pelkkä valvonta ei kuitenkaan riitä. Tarvitaan lisää hoitavia käsiä, tarvitaan lisää resursseja

– On hyvä, että vanhuspalveluja ja varhaiskasvatuksen valvontaa vahvistetaan, mutta on muistettava, että pelkkä valvonta ei kuitenkaan riitä. Tarvitaan lisää hoitavia käsiä, tarvitaan lisää resursseja, Räsänen sanoi.

– Ja en kyllä laskisi vanhuspalveluiden tason parantamista pelkästään sote-uudistuksen varaan. Ainakaan tässä muodossa, joka tällä hetkellä täällä on, Räsänen lisäsi.

Räsänen tarttui myös valtiovarainministeri Petteri Orpon puheisiin, joissa ministeri arvioi ”ilman olevan sakeanaan vastuuttomia menokorotustoiveita”.

– Toivon, että te, ministeri Orpo, yksilöitte tarkemmin, mitä tarkoititte näillä puheilla. Toivottavasti ette tarkoittanut kipeitä vanhuspalvelujen parantamisen tarpeita, joissa tarvitaan todellakin henkilöstömitoitusta lisää ja joissa tarvitaan myös resursseja, Räsänen vetosi.

Ylös