Ikäihmiset ovat Pirkanmaan KD-ehdokkaan Sirpa Pursiaisen listalla korkealla – ”Haluan turvata arvokkaan ikääntymisen”

2.3.2019 klo 08:31 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas 2019

Pirkanmaan KD:n kansanedustajaehdokas Sirpa Pursiainen pitää tärkeimpänä teemanaan arvokkaan ikääntymisen turvaamista. – Elämä on pyhä, eikä eutanasiaa saa hyväksyä, tamperelainen Pursiainen sanoo.

– Ensimmäinen teemani on arvokkaan ikääntymisen turvaaminen. Tämä tarkoittaa vähintään 0,65 henkilöstömitoituksen kirjaamista lakiin. Lisäksi haluan kirjata lakiin sen vaateen, että  henkilöstömitoitusta kasvatetaan toimintakyvyn alennuttua.

– Kotihoitoon pitää niin ikään tulla selkeä työntekijämäärän lisäys. Kotihoidon on palattava siihen,   että henkilö voi saada konkreettista apua ja saman työntekijän hoitamaan asioitaan. Tähän kokonaisuuteen kuuluu myös hyvän saattohoidon toteutumisen turvaaminen.

Pursiainen hakee eduskuntaan Pirkanmaan Kristillisdemokraattien listalta. Hän on 39-vuotias sosiaali- ja terveysalan opettaja, kirjailija sekä Pirkanmaan KD:n puheenjohtaja.

– Ikääntymisen pitää tapahtua arvokkaasti ja elämän merkityksellisyyttä tukien. Elämä on pyhä, eutanasiaa ei saa hyväksyä, Pursiainen muistuttaa.

Hänen toisena vaaliteemanaan on köyhyyden poistaminen.

– Etenkin paljon sairastavia sekä yksinhuoltajia elää köyhyydessä. Haluan yhteisen ja tuloperusteisen maksukaton sisältäen lääkekaton, terveydenhuollon ja sosiaalihuollon palvelut. Takuueläkettä on korotettava samoin kuin yksinhuoltajakorotusta lapsilisässä sekä toimeentulotuessa.

Pursiainen ehdottaa, että mikäli perhe on vuoden toimeentulotuen asiakkaan, on lasten harrastusmahdollisuuksia taloudellisesti tuettava.

– Köyhyyden poistamiseen liittyy myös pelaamisen rajoittaminen ja pikavippien kieltäminen lailla, sekä sosiaalisen luototuksen käytön edistäminen ja Kela-päätösten jouduttaminen ja sosiaalityön ottaminen osaksi toimintaa.

Tampere esimerkiksi on alibudjetoinut sotemenoja pitkään. Ihmisiä on heitteillä, eivätkä nuoret saa riittävästi tarvitsemiaan mielenterveys- ja päihdepalveluja.

– Myös asunnottomuudesta on päästävä ja päihde- ja mielenterveyspalveluiden tulee olla toimivia, sillä nämä tilanteet johtavat köyhyyteen.

Pursiaisen kolmantena teemana on luonnollisen elinympäristön turvaaminen.

– Tämä tarkoittaa luonnon viljelemistä ja varjelemista, kuten Raamattu kehottaa. Kaivoslaki pitää uudistaa.

Pursiainen teki yhdessä Pirkka Aallon ja Petri Kuljun kanssa kansalaisaloitteen kaivoslain uudistamisen puolesta.

– Luontoa on suojeltava faktatiedot huomioiden. Asumisen maaseudulla pitää olla mahdollista jatkossakin, eivätkä rangaistukset voi kohdistua pelkkään autoiluun.

Hän muistuttaa, että nelihenkisen perheen Thaimaan-matka tuottaa yhtä paljon hiilidioksidia kuin 10 vuoden autoilu.

– Kaikkea kulutusta pitää vähentää ja kestävää elämäntapaa edistää. Tämä on myös arvojohtamista.

Omaa vaalipiiriään sote-asiantuntija rakentaisi heikommassa asemassa olevien asioita edistäen.

– Tampere esimerkiksi on alibudjetoinut sotemenoja pitkään. Ihmisiä on heitteillä, eivätkä nuoret saa riittävästi tarvitsemiaan mielenterveys- ja päihdepalveluja.

Pursiaisen naseva vaalilause kuuluukin: ”Minä välitän.”

 

Sirpa Pursiainen

• 39-vuotias
• Tampere
• naimisissa
• sosiaali- ja terveysalan opettaja (YTM), kirjailija
• Pirkanmaan sote- ja maakuntauudistuksen poliittisen ohjausryhmän jäsen
• KD-puoluehallituksen jäsen, KD Pirkanmaan piirin pj
• Tampereen yhteisen kirkkoneuvoston jäsen
• sirpapursiainen.com Fb: pursiainensirpa

 

 

 

Ylös