Sosiaali- ja terveysvaliokunta julkisti sote-uudistuksen kriittisiä kohtia koskeneet asiantuntijalausunnot

12.3.2019 klo 13:49 Politiikka Samuli Rissanen

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on julkistanut viime torstaina saamansa asiantuntijalausunnot sote-uudistuksesta.

Asiantuntijalausunnot  koskivat muun muassa EU-notifikaatiota, rahoitus ja omaisuusjärjestelyjä, liikelaitoksen palveluvelvoitetta ja tietosuojaa.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on hetki sitten julkistanut viime torstaina saamansa asiantuntijalausunnot sote-uudistuksesta.

Valiokunta päätti lausuntojen julkistamisesta kokouksessaan aiemmin tänään.

Päätös oli yksimielinen.

Asiantuntijalausunnot  koskivat muun muassa EU-notikaatiota, rahoitus ja omaisuusjärjestelyjä, liikelaitoksen palveluvelvoitetta ja tietosuojaa.

Asiantuntijalausunnot  koskivat muun muassa EU-notifikaatiota, rahoitus ja omaisuusjärjestelyjä, liikelaitoksen palveluvelvoitetta ja tietosuojaa.

Lausunnot löytyvät eduskunnan nettisivuilta.

Sote- ja maakuntauudistus kaatui perjantaina, kun hallituksen eronpyynnön jälkeen eduskunnan puhemiesneuvosto päätti, ettei uudistuksen käsittelyyn ole enää edellytyksiä.

Lähtölaukaus asiantunijalausuntojen julkistamiseen otettiin puolestaan lauantaina, kun pääministeri Juha Sipilä arvioi Ylen Ykkösaamussa, että sote-uudistus karahti aikapulaan ja eduskunnan hidasteluun.

Oppositiossa pääministerin syytöksiä ei ole nielty vaan esimerkiksi sosiaali-ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Sdp:n Krista Kiurun mukaan asiakirjat puhuvat pikemminkin sen puolesta, ettei soten perustuslaillisia ongelmia saatu kokonaan ratkaistua.

Ylös