Kouvolan Sanomat: Kaakkois-Suomen gallup lupailee paikkaa Kristillisdemokraateille

13.3.2019 klo 14:38 Politiikka Kristiina Kunnas

Kouvolan Sanomissa julkaistu tuore gallup ennustaa Kristillisdemokraateille kansanedustajan paikan Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Kuluvalla kaudella puolueella ei ole ollut omaa edustajaa Arkadianmäellä.

Kouvolan Sanomissa julkaistun Kaakon Viestinnän toteuttaman Kaakkois-Suomen tuoreen vaaligallupin mukaan Kristillisdemokraatit saisi oman kansanedustajan ensi kuun vaaleissa.

Pekka Lakan kirjoittamassa uutisessa käy ilmi, että SDP nousisi suurimmaksi puolueeksi. Vahvaa olisi myös Perussuomalaisten kannatus, kun taas Keskustan putoaisi. Kristillisdemokraateille tulisi paikka.

Kouvolan Sanomien uutinen löytyy täältä

Kristillisdemokraateilla onkin kattava ehdokaslista Haminasta ja Kotkasta Imatralle sekä Mikkelistä Savonlinnaan ja Puumalaan.

Kaakkois-Suomen vaalipiiri koostuu Kymen, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan maakunnista.

Kristillisdemokraateilla onkin kattava ehdokaslista Haminasta ja Kotkasta Imatralle sekä Mikkelistä Savonlinnaan ja Puumalaan.

Olavi Kietäväinen Puumalasta ja Meriel Tuliainen Mikkelistä KD-listan täydentäjät

Puumalan kunnanvaltuuston jäsen Olavi Kietäväinen lähti Kristillisdemokraattien ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Metsätalousyrittäjä Kietäväinen harkitsi pitkään ehdokkuuttaan.

– Tyytymättömyys hallituksen maaseutupolitiikkaan sai minut mukaan, Olavi Kietäväinen kertoo.

Kietäväisen mielestä maaseudun autioituminen ja väestön keskittyminen suuriin kaupunkeihin lisää sosiaalisia ongelmia ja vaikeuttaa palvelujen tuottamista ikääntyvälle väestölle.

Taidealan sekatyöläiseksi itseään tituleeraava Meriel Tuliainen Mikkelistä lähti ehdolle teemalla Sinkut tarvitsevat puolestapuhujan.

Tuliaisen mukaan yksin asuvat ovat unohdettu ryhmä yhteiskunnassa. Yksineläjät ovat usein pienituloisia, mutta asumisen ja elämisen kustannukset ovat kuitenkin samanlaiset kuin perheellisillä. Esimerkiksi monet verovähennykset on suunniteltu perheellisten näkökulmasta.

Kristillisdemokraateilla on täysi 17 ehdokkaan lista.

Ehdokkaista kuusi on Etelä-Savon alueelta. Kietäväisen ja Tuliaisen lisäksi ehdolla ovat lähihoitaja Liisa Ahonen Mikkelistä, sosionomi (AMK), lähetyssihteeri Aila Asikainen Juvalta, suojelubiologi, FM Jouni Koskela Savonlinnasta ja fysioterapeutti (YAMK) Päivi Kovanen Pieksämäeltä.

Ehdokkaista viisi on Etelä-Karjalan alueelta. Ehdolla ovat lehtori ja insinööri Eija Hauska-Mertanen Imatralta, farmaseutti Maiju Hölsä Savitaipaleelta sekä lääkäri Juha Rantalainen, palveluneuvoja Tarja Turunen ja musiikin lehtori Antti Taipale Lappeenrannasta.

Ehdokkaista kuusi on Kymenlaakson alueelta. Ehdolla ovat sairaanhoitaja Mikko Almgren ja rehtori Maaret Lommi Kotkasta, fysioterapeutti Pirkko Parjanen Haminasta sekä luottojohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Sakari Smeds, veturinkuljettaja Vesa Vainio ja sairaanhoitaja, tiimivastaava Ansela Villikka Kouvolasta.

Olavi Kietäväinen, Puumala

Meriel Tuliainen, Mikkeli

 

Juttua muokattu 18.3. – lisätty gallupin tekijä Kaakon Viestintä ja jutun julkaisija Kouvolan Sanomat sekä toimittajan nimi Pekka Lakka, sekä linkki alkuperäiseen uutislähteenä toimineeseen juttuun Kouvolan Sanomissa.

Ylös