Suomalaiset haluaisivat Sari Essayah’lle enemmän valtaa – Alma Media julkaisi tutkimuksen

14.3.2019 klo 11:23 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on viidennellä sijalla kärjessä kun suomalaisilta kysyttiin kenelle poliitikolle pitäisi antaa enemmän valtaa.

Alma Media teetätti tutkimuksen, jonka toteutti Tietoykkönen Oy.

Vastaajille esitettiin 22 poliitikon nimilista. Heiltä kysyttiin, kenelle he antaisivat nykyistä enemmän poliittista päätösvaltaa. Vastaajat saivat valita listalta niin monta poliitikkoa kuin halusivat.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja ja edellisen kauden europarlamentaarikko Sari Essayah nousi listalla viidenneksi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja ja edellisen kauden europarlamentaarikko Sari Essayah nousi listalla viidenneksi. Taakse jäi suuri joukko ministereitä, kuten Timo Soini, Annika Saarikko ja Sampo Terho, ja oppositiopoliitikoista myös SDP:n Antti Rinne.

Essayah’n edellä olivat ainoastaan presidentti Sauli Niinistö, Vihreiden Pekka Haavisto, Vasemmistoliiton Li Andersson sekä Kokoomuksen Antti Häkkänen.

– Kyllähän tämä lämmittää, Essayah totesi viettäessään keskiviikkoiltana Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän, puoluejohdon ja puoluetoimiston väen kanssa eduskuntakauden päättäjäisiä.

Hän oli aiemmin päivällä käväissyt Mikkelin torilla tukemassa Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen KD-ehdokkaita. Kouvolan Sanomien tuoreen gallupin mukaan Kristillisdemokraatit saisi jälleen oman kansanedustajan huhtikuun vaaleissa.

Tutkimus oli tehty näin

Alma Media antoi toimeksiannon, tutkimuksen teki Tietoykkönen Oy.
Haastattelut (1500 kappaletta) tehtiin monikanavaisesti puhelinhaastattelujen ja internet –kyselyn yhdistelmänä 18.2.-3.3.2019.Puhelinhaastatteluista vastasivat Tietoykkönen Oy:n omat tutkimushaastattelijat. Otantamenetelmänä käytettiin satunnaisotannan ja kiintiöpoiminnan yhdistelmää. Vastaajat edustavat äänestysikäisiä suomalaisia Ahvenanmaata lukuun ottamatta.
Puoluekantansa ilmaisi 79,2 % vastaajista eli 1188 henkilöä.
Tutkimuksen virhemarginaali kaikkien vastaajien osalta (n=1500) on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.
Osana tutkimusta vastaajille esitettiin 22 poliitikon nimilista. Vastaajilta kysyttiin, kenelle he antaisivat nykyistä enemmän poliittista päätösvaltaa.Vastaajat saivat valita listalta niin monta poliitikkoa kuin halusivat.
Lähde: Iltalehti

Luet juttu Iltalehden sivustolla iltalehti.fi täältä

Mikkelin maalismarkkinoilla keskiviikkona 13.3. jonotettiin Kristillisdemokraattien tarjoamia lettuja, lettumestarina oli Puumalan ehdokas Olavi Kietäväinen, ja toisena paistajana Jenni Kolmisoppi. Aurinkoinen Maaherrankatu sai Essayah’n vieraakseen, ja mikkeliläinen Liisa Ahonen ja Savonlinnan Jouni Koskela toivat paikalle myös vaaliliputuksen. (Kuva Olavi Kietäväinen)

Ylös