Kati Nummensalo Ilmajoella perjantaina, Seinäjoella lauantaina – ”Sote, sotu ja perhevapaauudistus kysymysten kärjessä”

15.3.2019 klo 14:54 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien Vaasan vaalipiirin eduskuntavaaliehdokas Kati Nummensalo kiertää laajasti omaa maakuntaansa Etelä-Pohjanmaata. – Ihmiset kysyvät erityisesti sotesta, sotusta ja perhevapaauudistuksesta, Nummensalo kertoo.

– Olen huomannut, että Kristillisdemokraateille on nyt tilausta. Todella paljon olen vastaillut ihmisten kysymyksiin turuilla, toreilla ja vaalipaneeleissa, Seinäjoen Kati Nummensalo kertoo.

– Olen saanut hyvää palautetta kannoistani sote-, sotu- ja perhevapaauudistukseen. Muutenkin vastaanotto on ollut tosi myönteinen.

Nummensalo vastaa Ylen vaalikoneessa sosiaaliturvakysymykseen näin: ”KD:n kannustava perusturva olisi hyvä malli pohjaksi, jossa työ kannattaa aina. Tuet olisi saatava niputettua yhdelle luukulle, jolloin on tieto, mitä tukia ihminen saa ja miten palkkatulot vaikuttavat niihin.”

Perhevapaissa perheenäiti ja luokanopettaja, kasvatustieteiden maisteri Nummensalo haluaa perheiden saavan itse päättää, ilman kiintiöitä.

Yhteiskunta ei saa päättää lastenhoidosta, sen tekee perhe itse. – KD-eduskuntavaaliehdokas Kati Nummensalo, Seinäjoki

– Yhteiskunta ei saa päättää lastenhoidosta, sen tekee perhe itse. Perhevapaiden pitoon on perheillä monenlaisia perusteluita, muiden muassa taloudelliset seikat, eikä yhteiskunta voi päättää perheen sisäisistä asioista, Nummensalo muistuttaa.

Kati Nummensalo oli torstaina sekä Joupissa että Peräseinäjoella, ja tänään perjantaina hän vieraili jo Koskenkorvalla. Nummensalo on tavattavissa klo 14.30–16 Ilmajoen S-Marketilla. Ilmajoella vietetään Kristillisdemokraattien vaaliavajaisia klo 16.30 entisen Nuijamiehen tiloissa (Kauppatie 9).

– Ulkogrillissä tarjolla makkaraa, Nummensalo lupaa.

Ilmajoen vaaliavajaisissa ovat Nummensalon lisäksi tavattavissa eduskuntavaaliehdokkaista Tomi Kaunismäki, Juhana Lähdesmäki,  Kimmo Rantanen sekä Maria Viita-aho-Tohni.

Lauantaina 16. maaliskuuta Kati Nummensalo on kotikaupungissaan Seinäjoella. Siellä hän on tavattavissa Minimanissa klo 11–12, ja Epstorin kahvilassa klo 13–14.

– Nähdään, Kati Nummensalo toivottaa.

 

Ylös