Keskustan kannatus puolittunut metsänomistajien keskuudessa

27.3.2019 klo 13:52 Politiikka KD Lehti

Keskustan kannatus metsänomistajien keskuudessa on pudonnut rajusti tämän eduskuntakauden aikana, uutisoi Metsälehti. Lehden mukaan keskustaa ilmoittaa äänestävänsä 23 prosenttia metsänomistajista, kun vastaava luku vuonna 2015 oli 46 prosenttia.

Neljän vuoden hallitustaival ei ole tehnyt hyvää keskustan kannatukselle metsänomistajien keskuudessa. Metsälehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 23 prosenttia metsänomistajista aikoo äänestää keskustan ehdokkaita huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Keskustan kannatus metsänomistajien keskuudessa on puolittunut vuodesta 2015

Keskustan kannatus metsänomistajien keskuudessa on puolittunut vuodesta 2015. Metsälehden viime eduskuntavaalien alla tekemässä kyselyssä keskustaa ilmoitti äänestävänsä yli 46 prosenttia metsänomistajista.

Keskusta on kuitenkin edelleen suosituin puolue metsänomistajien keskuudessa.

Kokoomusta ilmoitti äänestävänsä yli 18, SDP:tä 16 ja vihreitä noin 13 prosenttia metsänomistajista. Perussuomalaisten kannatus on niin ikään 13 prosenttia.

Aiemmin keskustan kannattajiksi tunnustautuneita on tulevissa vaaleissa siirtymässä etenkin perussuomalaisten, vihreiden ja kokoomuksen kannattajiksi.

Kyselyn toteutti Metsälehdelle Taloustutkimus, ja siihen osallistui tammi-helmikuussa 731 metsänomistajaa. Kannatuslukujen virhemarginaali on 3,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Ylös