KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä visioi: Kristillisdemokraattien mahdollisuudet hallitukseen paranivat

2.4.2019 klo 16:28 Politiikka Kristiina Kunnas

– Nyt jokainen ääni Kristillisdemokraateille on tärkeä, koska Perussuomalaisten yllättävä nousu on tehnyt mahdolliseksi ajatuksen porvarihallituksen jatkosta KD:llä täydennettynä. Essayah’sta tulisi hyvä ministeri. Mutta siihen tarvitaan vaalivoitto, ainakin kuusi tai seitsemän kansanedustajaa, puoluesihteeri Asmo Maanselkä laskeskelee.

Asmo Maanselkä palasi pitkältä sairauslomalta sormet syhyten. Nyt puoluesihteeri laskeskelee, mitä tapahtuisi niissä spekulaatioissan, että porvarihallitus jatkaisikin Kristillisdemokraateilla täydennettynä.

– Kaakkois-Suomesta voi nousta kuka vaan. Varsinais-Suomen Pertti Vallittua äänestämällä saadaan sieltä yksi paikka, mutta jos äänet siellä hajoavat jää paikka valitettavasti haaveeksi, Maanselkä muistuttaa vaaliliiton matematiikasta.

Kaikki on nyt kiinni siitä, miten hyvä loppukampanja pystytään tekemään. Töitä on vielä paljon. – sairauslomalta palannut puoluesihteeri Asmo Maanselkä, KD

– Keski-Suomi on kovassa iskussa. Aluegallup antoi sinne nyt 6,6 % kannatuksen Kristillisdemokraateille, ja se merkitsisi omaa kansanedustajan tauon jälkeen, Maanselkä iloitsee.

– Mikä vain muukin vaalipiiri voi yllättää kovalla loppukirillä.

Tällä hetkellä Kristillisdemokraateilla on kansanedustajat Pirkanmaan, Vaasan, Uudenmaan, Hämeen ja Savo-Karjalan vaalipiireissä. Maanselkä ennustaa, että paikkoja tulee nyt muualtakin.

– Kaikki on nyt kiinni siitä, miten hyvä loppukampanja pystytään tekemään. Töitä on vielä paljon.

Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 3. huhtikuuta. Vaalipäivä on sunnuntaina 14. huhtikuuta.

Selkäydintulehdus vei jalat alta – ja pitkälle saikulle

Asmo Maanselkä, 37,  on hiljalleen toipumassa elämänsä äkkipysähdyksestä.

Tammikuun alussa jalat alkoivat yllättäen puutua ja liikuntakyky mennä.

– Seuraavana päivänä piti olla vaaliteemaa esittelemässä. Vaalikampanja oli juuri starttaamassa, kun minun olikin poistuttava lääkärin hoteisiin.

Maanselkä joutui lääkäristä sairaalaan.

– Se oli paha äkkipysähdys. On pelottava tilanne menettää liikuntakyky. En päässyt edes sängystä ylös jaloilleni, vaan jouduin pyörätuoliin.

– Se on järkyttävä tilanne, ja oli vain luotettava lääkärin arvioon, että tästä vähitellen toivutaan.

Maanselkä on nyt palannut töihin. Hän on myös eduskuntavaaliehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä. Lue lisää täältä

– Todella kiitollinen olen tervehtymisestä ja siitä, että olen pikku hiljaa pääsemässä työkuntoon.

– Lisäksi olen kiitollinen ja tyytyväinen siitä, miten hienosti muut ottivat minunkin hommani hoitaakseen ja vaalityöt edistyivät poissaollessani. Otti koville seurata sivusta, Maanselkä myöntää.

 

 

Ylös