Sari Tanus menisi mieluusti jatkokaudelle – ”Hommat jäivät kesken eduskunnassa”

8.4.2019 klo 14:41 Politiikka Kristiina Kunnas

Pirkanmaan Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus teki rakettimaisen nousun politiikan tähtitaivaalle viime eduskuntavaaleissa. – Mielelläni jatkaisin, sillä hommat jäivät kesken eduskunnassa, sanoo toiselle kaudelle pyrkivä Tanus.

Sari Tanus tunnettiin tamperelaisena hoki-mammana ja erikoislääkärinä, joka keräsi omantunnonvapaus-kansalaisaloitteeseen tuhansia nimiä. Mutta yllättävä nousu untuvikko-poliitikkona kansanedustajaksi 2015 aloitti rakettimaisen uran.

Hänestä tuli eduskuntakautensa aikana Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja ja kuntavaaleissa Tampereen kaupunginvaltuutettu huikealla äänimäärällä. Hän nousi myös seurakuntavaalien ääniharavaksi Tampereella.

Kristillisdemokraatit tavoittelee Pirkanmaalta kahta kansanedustajaa.

– Mielelläni jatkaisin keskenjäänyttä eduskuntatyötä toisella kaudella, Tanus sanoo.

Tänään maanantaina viimeisen vaaliviikon aluksi hän on kiertänyt vaaliautoineen Pirkanmaata. Aamulla hän oli Mäntässä, puolenpäivän maissa Vilppulassa ja iltapäivän aluksi Ruovedellä.

– Kolmesta kuuteen olen tavattavissa Virroilla S-Marketin edessä, Tanus kertoo.

Myös Tampereen Keskustorilla on nyt Kristillisdemokraattien vaalikoju, joten sielläkin Tanus nähdään tällä viikolla. KD tavoittelee Pirkanmaalta kahta kansanedustajaa.

 

Sari Tanus, Tampere 137

• 55-vuotias kansanedustaja ja erikoislääkäri
• kolmen pojan hockey-mamma
• tuli tutuksi Omantunnonvapaus-kansalaisaloitteesta
• suuri voitto eduskuntatyössä: munuaisen luovuttaminen muuttui mahdolliseksi myös kaukaiselle sukulaiselta tai kaverilta

Tämä yhdistelmä kiertää tänäänkin Pirkanmaata. Sari Tanus on tavattavissa Virroilla S-Marketin edessä klo 15–18.

Ylös