Varsinais-Suomi yrittää hartiavoimin Kristillisdemokraateille omaa kansanedustajaa – Pertti Vallittu sai mainiota kampanjatukea

11.4.2019 klo 11:47 Politiikka Kristiina Kunnas

– Ikäihmisten ja vammaisten kotihoidon laatua on parannettava, vaatii Varsinais-Suomen Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas Pertti Vallittu. Hän tietää mistä puhuu, sillä on oman kehitysvammaisen tyttärensä omaishoitaja.

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen kärkiehdokas Pertti Vallittu on omaishoitaja ja arjen asiantuntija. Hän tavoittelee kampanjassaan maalaisjärkeä päätöksentekoon.

Varsinais-Suomessa on äärimmäisen kiinnostava tilanne, sillä Kristillisdemokraatit tavoittelee tosissaan kansanedustajan paikkaa teknisessä vaaliliitossa Perussuomalaisten kanssa.

Keskiviikkona Turun vaalikadulla Vallitun kampanjan tueksi saapui näyttävä joukko äijäenergiaa. Puoluetoimistolta Helsingistä tulivat puoluesihteeri Asmo Maanselkä, hallintopäällikkö Ismo Portin, järjestöpäällikkö Mikko Rekimies sekä KD Nuorten pääsihteeri Viljami Haavisto. Kaikki pukivat päälleen Vallitun vaaliliivin. Puoluetoimiston miehet ovat itsekin ehdokkaita omissa vaalipiireissään, Portin ja Haavisto Hämeessä, Maanselkä Uudellamaalla ja Rekimies Helsingissä.

– Joku vaalikadun kävelijä sanoi olevansa helsinkiläinen turisti ja siis väärässä vaalipiirissä. Nauroin hänen kanssaan, että tässä nyt olet tavannut elävän ehdokkaan, kun hän kertoi, ettei vielä tiedä ketä äänestää, järjestöpäällikkö Rekimies kertoo.

Mutta vaikka Vallittu sai joukon miehiä kampanjatueksi, tuli vaalikadulla vastaan myös naiskannattaja.

Vallittua tukemassa oli myös varsinaissuomalaisia KD-aktiiveja. Naantalista saapui Tommy Björkskog, joka on aiemmin ollut sekä KD:n varapuheenjohtajana että Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.

– Moni kertoi äänestäneensä jo ennakkoon, ja sanoi äänestäneensä juuri numeroa 81 eli Pertti Vallittua. Useampi jopa sanoi Pertin esitettä annettaessa, että ’tätä miestä äänestin jo’ tai ’tätä miestä aion äänestää’, Mikko Rekimies kertoo.

Mutta vaikka Vallittu sai joukon miehiä kampanjatueksi, tuli vaalikadulla vastaan myös naiskannattaja.

– Äänestän Perttiä, koska nelikymppisenä akateemisena naisena pidän tärkeänä, että Pertti ajaa etenkin lapsiperheiden, vammaisten, vanhusten ja yrittäjien asiaa, Annukka Kaatrasalo sanoo.

Annukka Kaatrasalo kertoi äänestävänsä Pertti Vallittua (keskellä), koska tämä ajaa lapsiperheiden, vammaisten, vanhusten ja yrittäjien asioita. Mukana kuvassa hymyilee vakavasta sairaudesta vaalikuntoon toipunut Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä.

Vallitulle erityisen tärkeitä ovat ikäihmisten ja vammaisten asiat.

– Vanhusten ja vammaisten kotihoidon laatua on parannettava, Vallittu vaatii.

– Ajan koko Suomen kattavia, yhtenäisiä omaishoidon kriteerejä sekä omaishoidon tuen siirtämistä Kelan hoidettavaksi, Vallittu jatkaa.

– Perheestä huolehtiminen on minulle sydämen asia sekä henkilökohtaisesti että politiikassa.

 

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä tulee uudestaan Turkuun perjantaina tukemaan Pertti Vallitun kampanjaa. – Vaaliliitto ja äänien keskittäminen tuovat nyt aidon mahdollisuuden saada pitkän tauon jälkeen Kristillisdemokraateille kansanedustaja. Viimeksi Varsinais-Suomen kansanedustajana oli Sari Essayah 2003–2007, Maanselkä muistuttaa. Hän oli keskiviikon Turun vaalikadulla. (Kuva Kari Helander)

Turun vaalikadulla päivystetään vaaleihin saakka – puoluesihteeri Maanselkä tavattavissa perjantaina

Turun keskustan vaalikadulla on Kristillisdemokraattien vaalimökki aina lauantaihin saakka. Mökillä tavattavissa ovat kärkiehdokas Pertti Vallittu sekä Varsinais-Suomen KD:n muut ehdokkaat Annemari Kiekara (Sandell) ja Niko Kivimäki.

Perjantaina 12. huhtikuuta puoluesihteeri Asmo Maanselkä on tukemassa Pertti Vallitun kampanjaa Turussa.

Salolainen kaupunginvaltuutettu, pastori ja omaishoitaja Pertti Vallittu on kiertänyt vaalipiiriä koko alkuvuoden ajan. – Työtä tehdään tosissaan, jotta paikka Arkadianmäelle tulisi, Vallittu muistuttaa. (Kuva Kari Helander)

Juttua korjattu 11.4. klo 22.55; lisätty kahteen kuvaan kuvaaja Kari Helanderin nimi. Lisätty pääkuvaan kuvaajan nimi.
Ylös