Antero Laukkasella on jatkokaudelle selkeät tavoitteet: Perusturvan ja eläkkeiden tasoon korotus ja ylivelkaantuneiden asiat kuntoon

12.4.2019 klo 16:02 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkasella oli selkeät tavoitteet ensimmäiselle kaudelleen ja niistä lähes kaikki toteutuivat. Toiselle kaudelleen hän pyrkii yhtä tavoitteellisena.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen kertoo, että Uudenmaan vaalikentillä tunnelma on ollut aktiivisempi kuin neljä vuotta.

– Tuntuu, että porukka on todella hyvin perillä asioista, hän kertoo.

Pääkaupunkiseudulla kun ollaan, vaalikojuilla on puhuttanut asumisen kalleus. Uuden asunnot ovat järjestään kalliimpia kuin edelliset ja hinnat ovat karanneet monet ulottuvilta. Elinkustannusten nousu kurittaa eläkeläisiä ja Kelan kanssa asioiminen harmittaa, kun kaiken pitäisi tapahtua sähköisesti.

– Siinä on digitalisaatiosta jälkeen jääneillä vaikeuksia, Laukkanen muistuttaa.

Espoolainen kansanedustaja asetti ensimmäiselle kaudelle selkeät ja tiukat tavoitteet ja ne toteutuivat lopulta yksitellen.

Laukkasen kärkitavoitteina olivat kristillisten koulujen luvat, rahankeräyslainuudistus, vähävaraisten ruoka-apu sekä vanhojen hissien korjausavustusten vakiintuminen käytännöksi.

– Kaikki toteutuivat eli menivät maaliin, Laukkanen iloitsee.

Toiselle kaudelleen Laukkanen on asettanut yhtä kunnianhimoiset ja kirkkaat päämäärät.

– Perusturvan ja eläkkeiden tasoa on korotettava ja ylivelkaantuneita autettava. Minulle on edellleen iso asia saada 1990-luvun lamassa velkakuorman saaneille armahdus.

Ylös