”Vahva yhteiskunta rakentuu perheiden, lasten ja nuorten hyvinvoinnille” – Sonja Falk haluaa eduskuntaan ajamaan perheiden asiaa

12.4.2019 klo 15:44 Politiikka Kristiina Kunnas

Hämeen Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaat ovat tehneet näkyvää kampanjaa, ja se on vastaavasti näkynyt kiinnostuksena puoluetta ja ehdokkaita kohtaan. – Haluan etsiä keinoja vähentää lapsiperheiden köyhyyttä, muistuttaa lahtelainen kansanedustajaehdokas Sonja Falk.

– Vahva yhteiskunta rakentuu perheiden, lasten ja nuorten ja hyvinvoinnille, muistuttaa Hämeen Kristillisdemokraattien piirin puheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas Sonja Falk.

Falk on lahtelainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen sekä maakuntahallituksen jäsen. Hän työskentelee Lastensuojelun Keskusliiton erityisasiantuntijana. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän toimi vuosia Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän palveluksessa poliittisena sihteerinä ja pääsihteerinä, ja Päivi Räsäsen sisäministerikaudella ministerin erityisavustajana.

Falk on kertonut oman lapsuutensa tarinan kotisivuillaan. Niukkuus kohtasi hänen lapsuudenperhettään kun vanhemmat erosivat ja lapset jäivät isälle.

– Muistan vähävaraisuuden aiheuttaman ahdistuksen ja häpeän. Se on varmasti taustana sille, että lapsiperheköyhyys koskettaa edelleen. Tilanteeseen on helppo samaistua ja ymmärtää, että köyhyys harvoin on oma vika.

Muistan vähävaraisuuden aiheuttaman ahdistuksen ja häpeän. Se on varmasti taustana sille, että lapsiperheköyhyys koskettaa edelleen. – KD:n eduskuntavaaliehdokas Sonja Falk, Lahti

– Nyt kuntapäättäjänä sekä työssäni Lastensuojelun Keskusliitossa tahdon etsiä keinoja vähentää perheiden köyhyyttä, Falk sanoo.

– Kansanedustajana jatkaisin tuon tärkeän asian hoitamista, hän toteaa.

– Mutta vaikka sydämeni palaa lapsi- ja perhepolitiikalle, tuttuja asioita ovat myös talous-, turvallisuus- ja hallintopolitiikka, Falk lisää.

Hämeen piirin vaalipäällikkönä toiminut Hannele Saari kertoo tyytyväisenä siitä, miten kaikki Hämeen KD-ehdokkaat ovat nyt tehneet isoa ja näkyvää kampanjaa koko vaalipiirin alueella. Tämä on näkynyt kiinnostuksena puoluetta ja ehdokkaita kohtaan.

Päivi Räsänen pyrkii seitsemännelle kaudelleen eduskunnassa, mutta virallisesti Hämeen Kristillisdemokraatit on asettanut tavoitteeksi kaksi kansanedustajan paikkaa.

Torstaina 11. huhtikuuta Kristillisdemokraatit kampanjoi Riihimäen Granitin aukiolla. Lettuteltalla oli jatkuva jono. Ismo Portin oli eilen vaalityössä sekä Lahdessa että Riihimäellä. Hän kertoo, että kampanjakohtaamisissa on paljastunut yhä isompi tilaus kristillisdemokratialle.

– Julkisessa keskustelussa on yllättävän nopeasti haluttu unohtaa vanhusten hoidon laatuongelmat. Kansa ei ole kuitenkaan unohtanut niitä, Portin toteaa.

– Hoitajamitoituksen nostamisen ja esimerkiksi valvontaresurssien kasvattamisen on oltava seuraavan eduskunnan toimenpidelistan kärjessä, Portin vaatii.

Torstaina Riihimäellä ja Lahdessa kampanjoi myös KD Nuorten pääsihteeri Viljami Haavisto, joka on forssalainen.

– On ollut ilahduttavaa huomata, että Kristillisdemokraatit on yhä useammalle yleispuolue, jolle annettaisiin mieluusti lisää valtaa. Samaan aikaan huoli arvojen ja perinteiden unohtumisesta on saanut yhä useamman pohtimaan ainoan rehellisesti arvokonservatiivisen puolueen äänestämistä, Haavisto kertoo.

Hän on 22-vuotiaana sekä nuorten ehdokas että myös opiskelijoiden ääni, sillä opinnot Helsingin yliopistossa ovat edelleen meneillään.

– Olen saanut paljon positiivista palautetta perinteisten arvojen ja maakunnan elinvoiman säilyttämisen puolustamisesta, Haavisto kertoo.

– Myös vaalilausettani On aika olla eri mieltä on kehuttu rohkeaksi. Joskus on uskallettava olla eri mieltä, Haavisto huomauttaa.

Hämeen ehdokkaat Ismo Portin ja Viljami Haavisto Lahdessa torstaina 11. huhtikuuta. Oikealla Haaviston kampanjatuki ja puolueen järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

 

Ylös