Sari Tanuksen mukaan translaki muuttaisi ihmiskäsitystä totaalisesti

12.4.2019 klo 11:04 Politiikka Samuli Rissanen

– Kyse ei ole mistään pikkujutusta, vaan siitä, että toteutuessaan laki muuttaisi totaalisesti ihmiskäsitystä, Pirkanmaan kansanedustaja Sari Tanus sanoo.

Kristillisdemokraattien Pirkanmaan kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Sari Tanuksen vaalivankkurit ovat kiertäneet ahkerasti ympäri Pirkanmaata.

Helsinkiin valtiopäivien päättäjäisiin poikennut Tanus kertoo, että ikäihmisten asiat ja koulutukseen tehdyt leikkaukset ovat puhuttaneet vaalikentillä, samoin kuin ilmastonmuutos, jonka epäillään jo karanneen suomalaisten mielissä ilmastoahdistukseksi.

Kristillisdemokraatit vastustaa translakia, joka tekee sukupuolesta ilmoitusasian ja sallii hormoni-ja leikkaushoidot alaikäisille.

Kiekkoilevien aikuisten poikien äiti on saanut vastata myös lukuisiin jääkiekko- ja Tappara-aiheisiin kysymyksiin.

Toisessa laidassa ovat olleet arvokysymykset ja huoli sanan- ja mielipiteenvapauden kaventumisesta.

Jatkokaudelle pyrkivät Tanus on valmistautunut tulevalla vaalikaudella puolustamaan erityisesti lasten ja nuorten kasvurauhaa. Hänen mukaansa esimerkiksi translain toteutuminen ei ole tässä mielessä pikkujuttu, vaan muuttaisi totaalisesti ihmiskäsitystä.

Kristillisdemokraatit vastustaa translakia, joka tekee sukupuolesta ilmoitusasian ja sallii hormoni-ja leikkaushoidot alaikäisille.

– Asia pitäisi kyetä ymmärtämään laajemmin kuin pelkästään sukupuoli-identiteettinsä kanssa kipuilevien lasten ja nuorten korjaamisena hormoni- ja leikkaushoidoin, Tanus sanoo.

 

Ylös