KD-ehdokkaat antavat liikkuville äänestäjille liikuntaa, keitettyjä luomumunia ja Pappadagis-kohtaamisia Vaasan vaalipiirissä

13.4.2019 klo 12:09 Politiikka Kristiina Kunnas

Vaasan vaalipiirissä on viimeisellä vaalikampanjaviikolla järjestetty niin liikkuvien äänestäjien liikuntaa kuin myös keskusteluja vaikkapa ”pappadagiksessa” eli ”miesten päiväkerhossa” Nesteen kahvilassa.

Vaasan vaalipiiri koostuu Pohjanmaan ruotsinkielisestä rannikkoseudusta ja Etelä- sekä Keski-Pohjanmaan maakunnista. Kristillisdemokraattien ehdokkaat ovat kampanjoineet viimeisellä vaaliviikolla ympäri vaalipiiriä. Tapahtumat jatkuvat lauantai-iltaan saakka.

Seinäjoen Aki Ruotsala osallistuu vielä lauantai-iltana klo 18 BayernCarin auto-aiheiseen vaaliväittelyyn yhdessä Kokoomuksen Susanna Kosken, Vihreiden Tuomas Ojajärven ja Keskustan Pasi Kivisaaren kanssa. Perinteisesti ehtookellot ovat iltakuudelta ilmoittaneet pyhäpäivän alkamisesta, mutta Seinäjoella ollaan näköjään tehokkaita viimeisen kampanjapäivän iltaan asti.

Ruotsinkieliset ehdokkaat järjestivät keskustelutilaisuuden ”pappadagiksessa” eli ”isien päiväkerhossa” Maalahden Nesteellä.

Pilke silmäkulmassa on järjestetty myös liikkuvien äänestäjien liikuntahetkiä. Sellaisia ovat pitäneet Kati Nummensalo, Kimmo Rantanen ja Aki Ruotsala, viimeksi perjantaina Seinäjoen HalpaHallilla.

Monenmoiset vaalikonstit ovat olleet käytössä. Kati Nummensalo esimerkiksi jakaa tänään lauantaina keitettyjä luomumunia Seinäjoen HalpaHallilla klo 13 saakka.

Sen teen suomalaisen maatalouden ja lähestyvän pääsiäisen kunniaksi. – Seinäjoen Kati Nummensalo keitettyjen luomumunien jakamisesta

– Sen teen suomalaisen maatalouden ja lähestyvän pääsiäisen kunniaksi, Kati Nummensalo kertoo. Munat sponsoroi Keski-Luoman luomukanala Nurmosta.

Vaalilain mukaan kampanjointia ei enää saa tehdä äänestyspaikoilla. Sunnuntain vaalipäivän äänestys alkaa aamuyhdeksältä. Yle kertoo, että sen vaalikonetta on käytetty yhteensä puolitoista miljoonaa kertaa lauantaihin mennessä.

Kristillisdemokraattien Seinäjoen ehdokkaat Kati Nummensalo, Aki Ruotsala ja Kimmo Rantanen järjestivät liikkuvien äänestäjien liikunnan ja lliikkuivat itsekin Halpa-Hallilla.

Seinäjoen Aki Ruotsala, Ilmajoen Juhana Lähdesmäki, Kristiinankaupungin Anita Viik-Ingvesgård ja Vaasan Tomi Kaunismäki yhteisturneella viimeisellä vaaliviikolla.

Kansanedustaja ja Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman osallistui keskiviikkona 10. huhtikuuta valtiopäivien päättäjäisiin Helsingin tuomiokirkossa sekä eduskunnassa. Vierellä tämän päättyneen istuntokauden läheinen työkaveri, Uudenmaan KD-kansanedustaja Antero Laukkanen. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös