Päivi Räsänen valittiin seitsemännelle kaudelle eduskuntaan – ”Koen tämän tosi palkitsevana”

16.4.2019 klo 08:37 Politiikka Kristiina Kunnas

Päivi Räsänen tekee historiaa olemalla ensimmäinen Kristillisdemokraattien kansanedustaja, joka jatkaa työtään seitsemännelle peräkkäiselle istuntokaudelle. – Tämä on valtavan suuri ilon ja kiitollisuuden aihe, Hämeen piiristä valittu Räsänen sanoo.

Päivi Räsänen on puolueen historiassa nyt pitkäaikaisin kansanedustaja. Hänet valittiin sunnuntain vaaleissa seitsemännelle kaudelle Arkadianmäelle.

Ensimmäisen kerran Räsänen nousi eduskuntaan 1995. Silloin ryhmään kuului paria kautta aiemmin valittu Keski-Suomen Toimi Kankaanniemi, joka työskenteli yhteensä kuusi vaalikautta Kristillisdemokraattien kansanedustajana. Mutta Kankaaanniemi putosi yrittäessään seitsemännelle kaudelle 2011.

Räsänen osaa ottaa ilon irti sisäänpääsystään.

– On tämä valtavan suuri ilon ja kiitollisuuden aihe. Koen, että on tosi palkitsevaa aloittaa jälleen työ. Se aiheuttaa nöyrän kiitollisuuden, että luottamus minua kohtaan on ollut näin pitkää, Räsänen kertoo KD-Lehdelle.

Hän tietää, että pitkäaikaisten kansanedustajien ei ole aina helppo tulla valituksi uudelleen.

– On joskus se vaaara, että äänestäjät kuvittelevat kokeneiden edustajien tulevan valituksi muutenkin, joka tapauksessa – ja jättävät antamatta äänensä.

– On joskus se vaaara, että äänestäjät kuvittelevat kokeneiden edustajien tulevan valituksi muutenkin, joka tapauksessa – ja jättävät antamatta äänensä.

Räsänen suhtautuu uuden työkauden alkuun myönteisin odotuksin.

– Olen hirveän suurella innolla lähdössä tähän kauteen, hän tunnustaa.

– Tehtävää on edessä, ja haluan olla sitä  suorittamassa tämän joukkueemme kanssa.

Räsänen kiitti Hämeen Kristillisdemokraattien kampanjaa sekä kaikkia äänestäjiä Facebook-päivityksessään näin:

– Tuhannet kiitokset kaikille hämäläisille äänestäjillemme, kaikille tukijoille, vaalityöntekijöille, kannustajille, esirukoilijoille ja ystäville kautta Suomen! Ehdokkaamme Hämeessä tekivät yhdessä upean kampanjan – jokaisen työpanosta tarvittiin.

 

 

 

 

Ylös