Maatalous ei näy Rinteen hallituskysymyksissä-KD puoluehallitus huolissaan alan kannattavuudesta

27.4.2019 klo 11:52 Uutiset Samuli Rissanen

– On erittäin tärkeää, että puolueet sitoutuvat maatalouden kannattavuuden parantamiseen tulevalla hallituskaudella. Tilojen jatkuvuus on varmistettava ja tuottajan on saatava työstään ansaitsemansa palkka, KD:n puoluehallitus vaatii.

Parhaillaan eduskunnassa koolla oleva Kristillisdemokraattien puoluehallitus kiinnittää huomiota siihen, ettei maataloudesta löydy mainintaa hallitustunnustelijaksi perjantaina valitun Sdp:n Antti Rinteen kysymyspatteristossa.

– Maataloutta ei saa unohtaa hallitusneuvotteluissa, KD:n puoluehallitus muistuttaa kannanotossan.

Kristillisdemokraatit ovat huolissaan erityisesti maatalouden kannattavuudesta. Tilojen jatkuvuus on varmistettava ja tuottajan saatava työstään ansaitsemasa palkka. Kysymys on myös huoltovarmuudesta ja omavaraisuuden lisäämisestä.

– Valtion on tultava tilojen avuksi takauksin, kristillisdemokraatit vaativat.

– Valtion on tultava tilojen avuksi takauksin, kristillisdemokraatit vaativat.

Viime vuosina maatalous on kärsinyt suoraan sään ääri-ilmiöistä, toissa vuonna sitä kuritti rankkasateet ja viime vuonna ennätyskuivuus.

– Elintarviketeollisuus ja vähittäiskauppa pitää velvoittaa osallistumaan esimerkiksi rahaston kautta satovahinkovakuutusten maksamiseen ja kantamaan siten osansa sääriskistä.

– EU:n puheenjohtajakaudella Suomen on vaikutettava aktiivisesti EU:n maatalouspolitiikan kehitykseen. Pitää varmistaa, että Suomen pohjoiset erityisolot huomioidaan ja rahoitus turvataan tulevalla rahoituskaudella, Kristillisdemokraatit linjaavat.

Ylös