Jeesus-marssista on tullut kristittyjen yhteinen vappuperinne

1.5.2019 klo 19:50 Uutiset Samuli Rissanen

Sarjassaan 26.Jeesus-marssilla oli mukana kansanedustaja Antero Laukkanen ja hänen aisaparinsa, eduskunta-avustajan tehtävästä juuri eläköitynyt Kristiina Drotár. He arvostavat ei-poliittista marssia, jonka täyttää rukous ja kiitollisuus hyvää Jumalaa kohtaan.

Helsingissä 26.kertaa järjestetty Jeesus-marssi kerää nykyisin erityisesti pääkaupunkiseudun kristittyjä yhteiseen vapputapahtumaan. Poliittisten puheiden ja marssien rinnalla Jeesus-marssi näyttäytyy ei-poliittisena marssina, joka on luonteeltaan pikemminkin rukousliike.

Helsingin Senaatintorilta lähtevän massatapahtuman konkareita ovat kansanedustaja Antero Laukkanen ja hänen aisaparinsa, eduskunta-avustajan tehtävästä juuri eläköitynyt Kristiina Drotár.

Laukkanen puhui vuosi sitten tapahtuman 25-vuotisjuhlassa ja oli nytkin tapahtumassa mukana saattelemassa marssijoita liikkeelle rukouksella.

Marssin tarkoituksena on tuoda Jumalan ylistäminen ja ilo, kiitollisuus ja rukous keskelle kaupunkia.

Hän on muistuttanut, että Jeesus-marssi ei ole poliittinen liike, vaan rukousliike. Sen tarkoituksena on tuoda Jumalan ylistäminen ja ilo, kiitollisuus ja rukous keskelle kaupunkia.

Helsingin lisäksi Jeesus-marsseja järjestetään vappupäivänä ainakin Juuassa, Heinolassa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Tampereella ja Vaasassa.

Tänään Helsingin kaduilla marssittiin kauniissa kevätsäässä. Jeesus-marssi järjestettiin nyt 26.kerran Helsingissä. (Kuva:Samuli Rissanen)

Kaikki alkoi vuonna 1992, kun pieni Chrisma-seurakunta päätti järjestää Jeesus-marssin Englannissa syntyneen March for Jesus -liikkeen mallin mukaan. Ensimmäinen marssi oli hyvin pieni, noin 30 hengen rukouskävely ympäri Helsinkiä.

Seuraavana vuonna marssijoita oli jo 1500 ja 1994 jo lähes 4000 ja seuraavana vuonna nähtiin tapahtuman huippu osallistujamäärässä.

Vuoden 1995 ”megamarssin” jälkeen Helsingin Sanomat epäili marssia kuvanneessa uutisjutussaan,  että ”varastaako Jeesus vapunkin”.

Tuolloin marssimassa oli 8 500 henkilöä.

Ylös