EU-ehdokas Mika Ebeling puolustaa sanan- ja uskonnonvapautta: ”Turvattomuus on lisääntynyt Euroopassa”

2.5.2019 klo 09:05 Politiikka Kristiina Kunnas

– Eurooppalaisilla pitää olla nykyistä turvallisempi koti. Tulijoiden sopeutumismahdollisuudet on otettava huomioon. EU:n pitää toteuttaa maltillista ja tavoitteellista ilmastopolitiikkaa. Hiilivuoto veisi hyvinvoinnin Euroopasta ja lisäisi päästöjä, KD:n eurovaaliehdokas Mika Ebeling linjaa.

Mika Ebeling pohtii, millaista maahanmuutto- ja ilmastopolitiikkaa EU:ssa pitäisi toteuttaa.

Ebeling on pitkän linjan kaupunginvaltuutettu Helsingistä. Pastorina työskentelevä shakkimestari haluaa Euroopan pysyvän eurooppalaisten kotina.

– Maahanmuuttopolitiikan pitäisi olla sellaista, että eurooppalaisilla olisi nykyistä turvallisempi koti.

– Esimerkiksi romanikerjäläisongelmaan olisi puututtava niin, että etsitään EU:n ja Romanian ja mahdollisesti myös Bulgarian yhteistyöllä ratkaisu, joka parantaa heidän mahdollisuuksiaan elää kotiseudullaan niin, että maahanmuuttokerjääminen ei enää näytä houkuttelevimmalta vaihtoehdolta.

Ilmastopolitiikassa on toimittava maltillisesti, sillä äkkinäisyydellä voimme karkottaa hyvinvoinnin Euroopasta kehittyviin maihin, joissa päästöt ovat suuremmat. – Mika Ebeling, KD:n eurovaaliehdokas 65

– Työperäisestä maahanmuutosta päätettäessä pitää ensin ottaa huomioon myös tulijoiden sopeutumismahdollisuudet eurooppalaiseen elämänmenoon. Turvapaikanhakijat pitäisi ottaa pakolaisleireiltä, jolloin prosessi on hallittu.

Ebeling vaatii EU:ta pitämään silmiä auki ja toteuttamaan maltillista, tavoitteellista ja koko maailman huomioivaa ilmastopolitiikkaa.

– Silmät pitää siksi pitää auki, sillä ilmastotiede kehittyy. Voi olla, että pahimmat uhkakuvat eivät olekaan totta. On toimittava maltillisesti, sillä äkkinäisyydellä voimme karkottaa hyvinvoinnin Euroopasta kehittyviin maihin, joissa päästöt ovat suuremmat, Ebeling perustelee.

– Tällöin sekä me että maailma häviävät. Tavoitteellisuus tarkoittaa sitä, että ratkaisujen pitää tuottaa toivottuja tuloksia ilmastolle. On pyrittävä hyödyntämään myös teknisiä innovaatioitamme kaupallisesti.

Ebeling muistuttaa Suomea muistamaan oman kokoluokkansa.

– Koko maailman huomioiminen tarkoittaa sitä, että muistaen oman kokoluokkamme etsimme kansainvälisiä ratkaisuja ja autamme kehitysmaita.

Kuinka vahvistaisit demokratiaa ja vastaisit oikeistopopulismin haasteeseen?

– Vahvistaisin demokratiaa puolustamalla voimakkaasti sanan- ja uskonnonvapautta Euroopassa.

Ebeling pitää vaarallisena pyrkimyksenä rajoittaa erityisesti konservatiivisten kristittyjen ja kansallismielisten ihmisten sananvapautta.

– Niin sanotun oikeistopopulismin haasteeseen vastaan esittämällä kristillisdemokraattisen vastauksen niihin ongelmiin, joista se populismi saa voimansa. Euroopan pitää säilyä eurooppalaisten kotina ja eurooppalaisilla on oikeus oman kotinsa avaimiin ja päätösvalta siitä, keitä kotiinsa päästää. Tähän asti olen heidän kanssaan samaa mieltä.

Lähimmäisenrakkaus kuitenkin erottaa merkittävällä tavalla oikeistopopulistia ja kristillisdemokraattia.

– Lähimmäisenrakkauden periaate velvoittaa meitä auttamaan, joten maltillisesti lisäisin  kiintiöpakolaisten määrää. Lisäksi haluan tehdä Euroopan jälleen vahvaksi vahvistamalla Euroopan perinteisiä kristillisiä arvoja.

– Mielestäni näissä asioissa vastaukseni on parempi kuin oikeistopopulisteilla.

– Lisäksi pyrin vaikuttamaan niin, että läntinen maailma olisi erittäin pidättyväinen käyttämään aseita. Huonokin hallinto on parempi kuin ei hallintoa ollenkaan. Lisäksi hallinnon kaatamisesta toipuminen voi kestää erittäin pitkään. Irak ja Libya ovat varoittavia esimerkkejä, Ebeling toteaa.

Mika Ebeling, mitä EU:sta pitäisi saada enemmän irti?

– EU:n pitää puolustaa enemmän perinteisiä ihmisoikeuksia: oikeutta elämään, oikeutta vapauteen ja oikeutta omaisuuteen.

– Jokaisen oikeutta elämään hedelmöittymisestä luonnolliseen kuolemaan pitää kunnioittaa, Ebeling vaatii.

– Eutanasia ei ole oikein. Eutanasian hyväksyneissä maissa (Benelux-maat) on kuulemani mukaan yleistynyt myös sellainen eutanasia, jossa surmattava henkilö ei ole itse ilmaissut kuolintahtoaan. EU:n pitää puuttua siihen.

Ebeling haluaa puolustaa oikeutta vapauteen.

– Olipa kyse sanan-, uskonnon-, mielipiteen- tai kokoontumisvapaudesta, on niitä puolustettava. On päättäväisesti torjuttava kulttuurimarxilaisen ajattelun ihmisoikeuspropaganda, jossa pyritään ihmisoikeuksiksi julistettujen omien poliittisten agendojen perusteella rajoittamaan tolkullisten ihmisten todellisia ihmisoikeuksia.

Arvostamasi eurooppalainen poliitikko – ja miksi?

– William Wilberforce, vaikka ei nykyinen olekaan. Hän vastusti määrätietoisesti orjakauppaa. Lopulta määrätietoisuus tuotti tulosta. Hieman ennen hänen kuolemaansa itse orjuuskin kiellettiin.

 

Mika Ebeling
KD:n eurovaaliehdokas 65

”Sanan- ja uskonnonvapauden puolesta”

• 54-vuotias
• Helsinki
• vaimo ja neljä lasta, vanhin naimisissa, ensimmäinen lapsenlapsi tulossa EU-vaalipäivän aikoihin
• pastori
• Helsingin kaupunginvaltuutettu, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen
• HOK-Elannon hallintoneuvoston jäsen,
• harrastaa shakkia; seniorien 50+ hallitseva Suomen mestari

Huom! Juttua korjattu 8.5. klo 23.15; Mika Ebelingin ehdokasnumero eurovaaleissa on 65

Ylös