Peter Östman jatkaa eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtajana

4.5.2019 klo 08:27 Uutiset Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman jatkaa eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtajana.

Vaalien jälkeen Östman kertoi KD-lehdelle, että aikoo tällä kaudella priorisoida Israelin tukemisen entistä vahvemmin.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman valittiin uudelleen eduskunnan Israel-ystävyysryhmän johtoon, kun ryhmä järjestäytyi eduskunnassa.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Tytti Tuppurainen (sdp), Mika Niikko (ps) ja Markus Lohi (keskusta). Ryhmässä on kansanedustajia viidestä eduskuntapuolueesta.

Östman on toiminut eduskunnan Israel-ystävyysryhmän jäsenenä vuosina 2011-2015 ja puheenjohtajana vuodesta 2015.

Östman on toiminut eduskunnan Israel-ystävyysryhmän jäsenenä vuosina 2011-2015 ja puheenjohtajana vuodesta 2015.

Hän on esittänyt hallitukselle lukuisia kirjallisia ja suullisia kysymyksiä liittyen muun muassa Suomen Israelin tuomitsevaan äänestyskäyttäytymiseen YK:ssa ja sen alajärjestöissä sekä palestiinalaiskoulujen juutalaisvihaan yllyttävien oppikirjojen rahoituksesta.

Lisäksi Östman on vuosia toiminut tarmokkaasti Suomen juutalaisyhteisön hyväksi kampanjoimalla Magneettimediaa ja muita antisemiittisiä liikkeitä vastaan.

Viime vuonna Östman sai Suomi-Israel Yhdistysten liiton ensimmäistä kertaa jakaman K.-A. Fagerholm -palkinnon. Se annetaan yhteiskunnallisesti vaikutusvaltaiselle henkilölle, joka on toiminnassaan osoittanut erityistä Israel-ystävyyttä ja vaikuttanut myönteisesti Suomen ja Israelin välisiin suhteisiin.

– Aion priorisoida Israelin tukemisen tällä kaudella entistäkin vahvemmin, Östman kertoi KD-Lehdelle vaalien jälkeen.

Hän matkustaa seuraavaksi Ukrainaan, missä hän osallistuu parlamenttien väliseen antisemitismin vastaiseen ja Israel-aiheiseen seminaariin sekä tapaa maan presidentin ja pääministerin.

Seminaariin osallistuu kansanedustajia 18 eri maasta.

Ylös