Rinne aloitti hallitustunnustelut tapaamalla KD:n edustajat – Essayah: ”Käytiin hyvähenkinen keskustelu”

5.5.2019 klo 17:47 Politiikka Merja Eräpolku

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on aloittanut tunnustelut hallituksen muodostamiseksi. Rinne on käynyt tänään 5. toukokuuta tarkentavia keskusteluja kristillisdemokraattien, perussuomalaisten ja keskustan kanssa. Puolueet antoivat ennen vappua kirjalliset vastaukset hallitustunnustelija Rinteen kysymyksiin.

Ensimmäisinä Rinnettä tapaamassa olivat KD:n edustajat, puolueen puheenjohtaja Sari Essayah sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen ja pääsihteerin tehtäviä hoitava lainsäädäntösihteeri Johanna Kosunen.

Rinne esitti tarkentavia kysymyksiä viime tiistaina jättämistämme kirjallisista vastauksista. Keskeisenä aiheena olivat etenkin talouskysymykset. – Sari Essayah

– Käytiin hyvähenkinen keskustelu. Rinne esitti tarkentavia kysymyksiä viime tiistaina jättämistämme kirjallisista vastauksista. Keskeisenä aiheena olivat etenkin talouskysymykset, kertoi KD:n puheenjohtaja Sari Essayah KD-lehdelle tapaamisen jälkeen.

Muut puolueet ovat vuorossa huomenna maanantaina, viimeisenä kokoomus. Tapaamisten jälkeen, todennäköisesti tiistai-iltaan mennessä, Rinteen on määrä ilmoittaa, minkä puolueiden kanssa hallitusneuvottelut aloitetaan.

Ylös