Päivi Räsänen arvioi, että Rinteen hallituspohja ennakoi punavihreitä arvovalintoja perhepolitiikassa ja elämänsuojelussa

8.5.2019 klo 13:51 Uutiset Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsäsen mukaan Sdp:n Antti Rinteen valitsema hallituspohja ennakoi punavihreitä arvovalintoja.

Rinteen valinta hallituspohjaksi ei tullut kristillisdemokraateille yllätyksenä.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen arvioi, että Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne pyrkii tukkimaan hallituskaudella uhkaavat vuodot niin puolueen vasemmasta kuin oikeasta kyljestä.

Rinne ilmoitti tänään, että hallitusneuvotteluihin lähtevät SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

Rinteen ratkaisu herätti Räsäsen mukaan huolen talouden, yrittäjyyden ja työllisyyden kehityksestä.

– Ryhdytäänkö pitkää listaa vaalilupauksista lunastamaan velkarahalla tulevien sukupolvien kustannuksella? Kavennetaanko yrittäjien toimintaedellytyksiä luoda työtä ja toimeentuloa, Räsänen pohtii.

Punavihreä hallituspohja merkitsee myös ideologisia arvovalintoja perhe- ja lapsipolitiikassa sekä elämänsuojelussa.

Samalla punavihreä hallituspohja merkitsee myös ideologisia arvovalintoja perhe- ja lapsipolitiikassa sekä elämänsuojelussa.

– Unohdetaanko nyt lapsen etu ja perheiden valinnanvapaus perhevapaita uudistettaessa? Tehdäänkö sukupuolen valinnasta ilmoitusasia? Sivuutetaanko lasten ja nuorten kasvurauha translain muutoksilla? Ryhdytäänkö omaan lainsäädäntöömme rakentamaan väyliä eutanasialle sen sijaan, että jokainen tarvitseva saisi oikeuden laadukkaaseen saattohoitoon, Räsänen kysyy.

KD kävi viime sunnuntaina Rinteen kanssa tarkentavia keskusteluja.

– Toimme avoimesti ja rehellisesti tavoitteemme ja omat kynnyskysymyksemme hallitukseen lähdölle. Kävimme keskustelua rakentavassa hengessä, Räsänen kommentoi.

Räsänen toivoo, että suuria, vaalikaudet ylittäviä uudistuksia, kuten SOTE-uudistusta sekä sosiaaliturvauudistusta ryhdyttäisiin tällä hallituskaudella valmistelemaan parlamentaarisesti.

Ylös