Pirkanmaan KD haluaa Sirpa Pursiaisen puolueen varapuheenjohtajaksi – valinnat tehdään elokuussa Oulussa

10.5.2019 klo 21:43 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraatit valitsee puolueelleen kolme varapuheenjohtajaa Oulun puoluekokouksessa elokuussa. Pirkanmaa avasi jo kisan esittämällä piiripuheenjohtajaansa ehdokkaaksi.

Tamperelainen Sirpa Pursiainen on yhteiskuntatieteiden maisteri, sosiaali- ja terveysalan opettaja ja kirjailija. Lisäksi Pursiainen on varakaupunginvaltuutettu ja KD-piirin puheenjohtaja.

Pirkanmaan Kristillisdemokraatit esittää Pursiaista puolueen varapuheenjohtajaksi. Piirin kevätkokous pidettiin Kihniössä.

Sirpa Pursiainen on vanhushoivan asiantuntija ja sosiaali- ja terveysalan opettajana alan ammattilainen.

Pursiainen on puoluehallituksen jäsen. Tampereen kaupunginvaltuustossa hän toimii sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsenenä. Mutta kokemusta on myös valtakunnan politiikasta.

– Toimin 2011 liikkuvana hallitusneuvottelijana ja valmistelin puolueen hyvinvointipoliittiset linjaukset. Lisäksi olen ollut valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan jäsenenä, Pursiainen kertoo.

Pursiainen toimii myös Elämänpuu ry:n varapuheenjohtajana. Hän on Messukylän seurakuntaneuvoston jäsen, Tampereen kirkkovaltuuston jäsen sekä Tampereen yhteisen kirkkoneuvoston jäsen.

Vanhuspalveluiden heikko tila on puhuttanut koko tämän vuoden. Pursiainen on kirjoittanut Unohdetut-kirjan, joka käsittelee tositarinoiden kautta vanhusten asemaa Suomessa. Pursiainen on vanhushoivan asiantuntija ja sosiaali- ja terveysalan opettajana alan ammattilainen.

Aktiivinen Pursiainen harrastaa valokuvausta, luonnossa liikkumista, öljyvärimaalausta ja kesäisin sienestystä sekä marjastusta.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajisto valitaan kaksivuotiskaudelle elokuun lopulla Oulun puoluekokouksessa .

Pirkanmaan Kristillisdemokraatit haluaa piirinsä puheenjohtajan myös puolueen varapuheenjohtajaksi. Sirpa Pursiainen on yhteiskuntatieteiden maisteri.

Ylös