Eurovaaliehdokas Matti Heikkinen vastaa viiteen kysymykseen – ”Haluan enemmän eurooppalaista yhteistyötä ja kristillisiä arvoja”

13.5.2019 klo 22:15 Politiikka Kristiina Kunnas

Liikennelentäjä ja kuntavaalien ääniharava Matti Heikkinen Oulaisista on ehdolla Euroopan parlamenttiin. – Jäsenmaan on voitava puolustaa omaa kansallista identiteettiään, Heikkinen sanoo vastatessaan viiteen tärkeään kysymykseen.

Matti Heikkisestä tuli ensikertalaisena vaalien ääniharava Oulaisissa kuntavaaleissa 2017. Nyt hän pyrkii Euroopan parlamenttiin Kristillisdemokraattien listalta.

1. Millaista yhteistä maahanmuutto- ja ilmastopolitiikkaa EU:ssa pitäisi toteuttaa?

– Auttavaa, inhimillistä ja laillista. EU:n on pyrittävä auttamaan kriisialueilla jo ennen tilanteiden kriisiytymistä lähtömaissa. Maahanmuutossa EU:lla on oltava ja yhdessä sovitut käytännöt ja tavoitteet.

– Jäsenmaan on voitava puolustaa omaa kansallista identiteettiään. Turvapaikanhakuprosessit saatava sujuviksi. Ihmiskauppa ja ihmisten hädänalaisuudella rahastaminen uskallettava tuoda esiin.

– EU voi olla edelläkävijä ilmastopolitiikassa, mutta etumatkaa muihin ei pidä kasvattaa itselle vahingolliseksi.

2. Miten toteuttaisit brexitin jälkihoidon? Kuinka vahvistaisit demokratiaa ja vastaisit oikeistopopulismin haasteeseen?

– Brexitin jälkihoito toteutetaan sananmukaisesti vasta brexitin jälkeen. Jos muu EU säilyy yhdessä, niin yhdessä se jälkihoitokin on suoritettava.

Ihminen päätöksenteon keskiöön. Palataan länsimaisen demokratian syntyjuurille, eli kristilliseen käsitykseen ihmisestä ja arvoista. – KD:n eurovaaliehdokas Matti Heikkinen, numero 70

– Ihminen päätöksenteon keskiöön. Palataan länsimaisen demokratian syntyjuurille, eli kristilliseen käsitykseen ihmisestä ja arvoista.

3. Mikä on tärkein oma eurovaaliteemasi, Matti Heikkinen?

– Kristillisten arvojen ja kristillisen ihmiskäsityksen puolustaminen. Länsimaisen demokratian synnyn ja kehityksen perustan esille nostaminen.

4. Mitä EU:sta pitäisi saada enemmän irti?

– Enemmän yhteistyötä, kokonaisuuden hahmottamista ja Euroopan ja eurooppalaisuuden yhteyttä, sekä jäsenvaltioiden eroavaisuuksien ja kansallisten piirteiden ymmärtämistä ja huomioimista.

5. Kuka on arvostamasi eurooppalainen poliitikko ja miksi?

Päivi Räsänen. Ollut rohkea kannanotoissaan ja pitänyt linjansa, pitkä ura kansanedustajana.

 

Matti Heikkinen – eurovaaleissa numerolla 70

• 47-vuotias
• asuu Oulaisissa
• aviovaimo ja kaksi tytärtä
• insinööri, liikennelentäjä
• kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen
• Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n puheenjohtaja
• harrastaa vetopasuunan soittamista

Parrakas vaalikuva kuntavaaleissa 2017 jäi monen mieleen. Heikkinen nousi silloin Oulaisten äänikuninkaaksi. Hän on nyt kaupunginvaltuutettu sekä kaupunginhallituksen jäsen.

Ylös