Eurovaaliehdokas Elsi Ranta: ”Suomen pitää olla mukana päätöksiä tehtäessä”

14.5.2019 klo 10:08 Politiikka Kristiina Kunnas

Elsi Ranta on ehdolla eurovaaleissa. – On tärkeää, että Euroopan tason päätöksenteossa keskitytään tulosten saavuttamiseen, eli hyvinvoinnin maksimoimiseen. Näin voidaan varmistaa kansalaisten tuki ja luottamus, Ranta uskoo.

Vihdissä, Tampereella ja Vantaalla asunut Elsi Ranta on tutustunut harjoittelijana myös Euroopan parlamentin työhön. Tällä hetkellä hän työskentelee Kristillisdemokraattisessa eduskuntaryhmässä.

Eurovaaliehdokkaana Elsi Ranta vaatii, että Euroopan unionin on kyettävä sopimaan hallitusta maahanmuuttopolitiikasta.

– Välimeren uhrit ovat unionin häpeäpilkku. Humanitäärisen maahanmuuton painopistettä on siirrettävä kohti kiintiöpakolaisjärjestelmää. Pakolaisuuden juurisyihin on puututtava ja ihmisiä on autettava lähtöalueilla.

– Kannatan EU:n kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa kuitenkin pitäen mielessä, että vaikuttavimmista toimista sovitaan globaalisti.

Humanitäärisen maahanmuuton painopistettä on siirrettävä kohti kiintiöpakolaisjärjestelmää. Pakolaisuuden juurisyihin on puututtava ja ihmisiä on autettava lähtöalueilla. – eurovaaliehdokas Elsi Ranta, numero 79

Toteutuessaan brexit muuttaisi rajusti EU:ta.

– Uskon, että brexit voi vielä peruuntua. Se olisi hyvä päätös niin Suomen kuin koko Euroopankin kannalta.

– Tulevaisuuden näkökulmasta on tärkeää, että Euroopan tason päätöksenteossa keskitytään tulosten saavuttamiseen, eli hyvinvoinnin maksimoimiseen. Näin voidaan varmistaa kansalaisten tuki ja luottamus.

Elsi Ranta nostaa kampanjassaan kärkeen arvot.

– Arvot yhdistävät eurooppalaisia kansoja ja tekevät Euroopasta ainutlaatuisen ja puolustamisen arvoisen.

– Suomen kannattaa olla mukana kehittämässä eurooppalaista yhteistyötä alati globaalimmaksi muuttuvassa maailmassa, Ranta muistuttaa.

Mitä Sinulle merkitsee enemmän irti EU:sta, Elsi Ranta?

– Tarvitsemme parempaa ja tehokkaampaa yhteistyötä. Tarve korostuu niissä globaaleissa haasteissa, joihin jäsenmaiden voimavarat eivät yksin riitä.

Kuka on arvostamasi eurooppalainen poliitikko ja miksi?

– Merkel. Vahva nainen ja kristillisdemokraatti.

 

Elsi Ranta – eurovaaleissa numerolla 79

• 24-vuotias
• Vihti/Tampere/Vantaa
• eduskunta-avustaja
• KD Nuorten 1. varapuheenjohtaja, kansainvälisten asioiden sihteeri, Euroopan kansanpuolueen nuorisojärjestön YEPP:n delegaatti ja KD puoluehallituksen varajäsen
• innokas sulkapallon harrastaja ja maailmanmatkaaja

Elsi Ranta, Kristillisdemokraattien eurovaaliehdokas numero 79

Ylös