Eurovaaliehdokas Tapio Luoma-aho perjantaina Lähiradiossa Tiinan hyvissä uutisissa – ”Taantuma voi ajaa euromaat eroon toisistaan”

24.5.2019 klo 12:13 Politiikka Kristiina Kunnas

– Euroopan unionin ehkä tärkein haaste on säilyttää tolkullinen toimintakyky siinäkin tilanteessa, että parlamentin kokoonpano muuttuu rajusti, huomauttaa KD:n eurovaaliehdokas Tapio Luoma-aho.

Kristillisdemokraattien eurovaaliehdokas Tapio Luoma-aho vierailee Tiina Parkkisen ohjelmassa Lähiradiossa. Haastattelu on kuultavissa perjantaina 25. toukokuuta klo 12.30 Lähiradion taajuudella 100,3 pääkaupunkiseudulla.

Luoma-aho on metsänhoitaja. Hän työskentelee Kristillisdemokraattisessa eduskuntaryhmässä eduskunta-avustajana.

Lähiradio, joka tunnetaan myös nimellä Helsingin Lähiradio, on pääkaupunkiseudulla toimiva Kansan Radioliiton omistama epäkaupallinen yhteisöradioasema.

Tiina Parkkinen keskustelee Tapio Luoma-ahon kanssa ilmastonmuutoksesta, Euroopan ja EU:n tulevaisuudesta sekä yhteisvaluutan haasteista.

– Euroopan unioni on erityisen kiinnostava, koska se on todella ajankohtainen nyt. Eurovaalit käydään viikonloppuna ja heinäkuussa alkaa Suomen EU-puheenjohtajuuskausi, Tapio Luoma-aho muistuttaa.

– Brexitinkin osalta tilanne on vielä täysin auki. EU:n ehkä tärkein haaste on säilyttää tolkullinen toimintakyky siinäkin tilanteessa, että parlamentin kokoonpano muuttuu rajusti, Luoma-aho pohtii.

Myös taantuma voisi muuttaa euromaiden keskinäistä dynamiikkaa merkittävästi.

Jos maailmantalous menee taantumaan ja jos euromaat ajautuvat taantuman seurauksena yhä kauemmas toisistaan ja kun takausvastuut uhkaavat tulla toisten maiden kannettavaksi, on unionilla edessä isoja poliittisia haasteita. – KD:n eurovaaliehdokas Tapio Luoma-aho

– Jos maailmantalous menee taantumaan ja jos euromaat ajautuvat taantuman seurauksena yhä kauemmas toisistaan ja kun takausvastuut uhkaavat tulla toisten maiden kannettavaksi, on unionilla edessä isoja poliittisia haasteita, Luoma-aho ennustaa.

Alunperin Euroopan unionia perustettaessa oli kyse rauhasta ja sovinnosta Euroopassa.

– Rauhan eteen pitää edelleen tehdä kaikki mahdollinen.

Eri puolueet ja poliittiset liikkeet katsovat asioita erilaisista näkökulmista ja erilaisilla aikaperspektiivillä.

– Siitä, kuinka paljon valtaa milläkin hierarkiatasolla pitäisi olla, on keskusteltu vuosisatoja ja siinä kontekstissa tässä liittovaltiokeskustelussa ei ole mitään uutta. Meillä on huolia ilmastosta, biodiversiteetin heikkenemisestä, Euroopan lähialueiden yhteiskuntien vakaudesta, oman maanosamme kestävyysvajeesta, maahanmuutosta ja pakolaisuudesta.

– Näiden kaikkien yhteensovittaminen on jatkossakin mielenkiintoinen haaste, pohtii Tapio Luoma-aho.

 

Tapio Luoma-aho Tiinan hyvissä uutisissa pe 24.5. klo 12.30 Lähiradiossa

Perjantaina 24. toukokuuta klo 12.30–13 Tiinan hyvät uutiset Lähiradiossa, 100,3 MHz. Yhteiskunnallisia teemoja ja koskettavia ihmiskohtaloita Tiina Parkkisen seurassa – tällä kertaa haastattelussa Kristillisdemokraattien eurovaaliehdokas Tapio Luoma-aho.

 

Ylös