Tiina Tuomela iloitsee hallitusohjelman vanhusasiainvaltuutetusta – ”Haluan uskoa, että kansalaisaloite-keräyksellä oli oma vaikutuksensa”

5.6.2019 klo 17:22 Politiikka Kristiina Kunnas

– Seurasin erittäin kiinnostuneena, tuleeko vanhusasiainvaltuutettu Rinteen hallitusohjelmaan. Nyt aion vahtia haukan lailla, miten asia etenee, sanoo erikoislääkäri ja KD:n 1. varapuheenjohtaja Tiina Tuomela.

– Jäimme himpun verran kansalaisaloitteen 50 000 nimen rajasta, Tiina Tuomela muistelee.

Hän oli vanhusasiainvaltuutettu-kansalaisaloitteen äiti. Nimienkeruu alkoi vuosi sitten huhtikuussa.

– Eikä se ollut mikään Kristillisdemokraattien hanke, vaan aito kansalaisaloite, johon lopulta tulivat kaikki puolueet mukaan.

Viime syyskuussa Narinkkatorin mielenilmauksessa eri eduskuntapuolueiden kansanedustajat sekä vanhus- ja eläkejärjestöjen edustajat puhuivat ja vetosivat, jotta Suomeen saataisiin vanhusasiainvaltuutettu.

Kun sitten huomasin vanhusasiainvaltuutetun olevan hallitusohjelmassa, olin kyllä, että Yes, mahtavaa!

– Mielenilmaus toimi herätteenä.

– Saimme 43 000 nimeä, ja eri puolueiden vaaliohjelmissa tärkeä asia jatkoi elämistään.

Talven aikana tuli esiin monia vakavia puutteita vanhusten hoivassa ja hoidossa.

– Uskon, että myös kaikki kohut olivat vaikuttamassa tähän vanhusasiainvaltuutetun ottamiseen Rinteen hallitusohjelmaan. Mutta haluan uskoa, että myös kansalaialoitteellamme oli vaikutusta siihen, Tuomela toteaa.

Tiina Tuomela seurasi äärimmäisen kiinnostuneena, tuleeko asia hallitusohjelmaan.

– Kun sitten huomasin sen siellä olevan, olin kyllä, että Yes, mahtavaa!

– Kirjelmä olisi lähtenyt, mikäli sitä ei siellä olisi ollut. Aion kiivaasti valvoa, että se myös toteutuu. Tämän teen haukan lailla, Tuomela naurahtaa.

 

Tuomela saa tukea toiselle kaudelle varapuheenjohtajana

Tiina Tuomela on vantaalainen erikoisläääkäri ja kaupunginvaltuutettu. Kristillisdemokraateissa hän on sekä varakansanedustaja, KD Naisten puheenjohtaja että puolueen 1. varapuheenjohtaja.
Helsingin ja Uudenmaan KD-piirit ovat esittäneet Tuomelaa jatkokaudelle varapuheenjohtajalle. Puheenjohtajisto valitaan elokuun puoluekokouksessa.

Vanhusasiainvaltuutettu-kansalaisaloitteen ”isoäiti ja äiti” Sirkka-Liisa Kivelä ja Narinkkatorin mielenilmauksen juontanut Tiina Tuomela viime syyskuun tilaisuudessa. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös