Pohjanmaan Kristillisdemokraatit haluavat Aki Ruotsalan jatkavan puoluevaltuuston johdossa

14.6.2019 klo 15:50 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsee puoluejohdon elokuun lopussa Oulussa. Pohjanmaan KD-piiri esittää Aki Ruotsalaa puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokkaaksi.

Kristillisdemokraattien Pohjanmaan piirihallitus päätti esittää puoluekokoukselle puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokkaaksi Aki Ruotsalaa Seinäjoelta. Ruotsala on toiminut kaksi kaksivuotiskautta puoluevaltuuston johdossa.

KD:n puoluekokous pidetään Oulussa 24.–25. elokuuta. Ruotsala valittiin puoluevaltuuston puheenjohtajaksi Savonlinnan puoluekokouksessa elokuussa 2015. Silloin hän voitti tiukassa äänestyksessä pitkään puoluevaltuustoa johtaneen pitkäaikaisen kansanedustajan Jouko Jääskeläisen.

Ruotsala valittiin puoluevaltuuston puheenjohtajaksi Savonlinnan puoluekokouksessa elokuussa 2015.

Ruotsala on hallintotieteiden ja kauppatieteiden maisteri ja kahden lapsen isä. 33-vuotias Ruotsala työskentelee Kuortaneen elinkeinovastaavana. Hän on varakansanedustaja Vaasan vaalipiirissä.

Kristillisdemokraattien Pohjanmaan piirihallitus kokoontui Kauhavan Kortesjärvellä. Uutena piirisihteerinä aloitti Anne Nätynki Alajärveltä.

Hallitus keskusteli myös puoluekokousaloitteesta. Aloitteessa on tarkoitus nostaa keskusteluun ulkomaisten yhtiöiden toiminnan lainsäädännöllinen rajoittaminen koskien Suomen luonnonvarojen hyödyntämistä esimerkiksi veden viennissä ja kaivostoiminnassa.

Ylös