Nuorisojärjestön pääsihteeri Viljami Haavisto ehdolla Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi

11.7.2019 klo 18:49 Politiikka Kristiina Kunnas

KD Nuoret uskoo, että pääsihteeri Viljami Haavisto toisi puoluejohtoon nuorisojärjestön kauan kaipaamaa uutta potkua.

Suomen Kristillisdemokraattiset Nuoret esittää teologian ylioppilas Viljami Haavistoa Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi. Oulun puoluekokouksessa elokuun lopulla valitaan Kristillisdemokraattien puheenjohtajisto seuraavalle kaksivuotiskaudelle. KD kokoontuu Oulussa 24. – 25. elokuuta.

Forssalainen Haavisto, 22, opiskelee teologiaa ja estetiikkaa Helsingin yliopistossa sekä syksystä alkaen klassillisia kieliä ja antiikin kulttuuria Turun yliopistossa. Tällä hetkellä Haavisto työskentelee KD Nuorten pääsihteerinä.

Haavisto Hämeen vaalipiirin kansanedustajaehdokkaana kevään eduskuntavaaleissa.

– Kiitän nuorisojärjestöä saamastani luottamuksesta. On aika saada puolueen puheenjohtajistoon todella nuorta näkökulmaa, Haavisto toteaa.

Hän haluaa sellaisia uudistuksia, joilla Kristillisdemokraatit pääsisi kasvamaan.

– Puoluetta täytyy uudistaa reippaalla kädellä, jotta meillä on mahdollisuuksia kasvaa tulevaisuudessa. Uskon, että minulta löytyy tarpeeksi intoa ja osaamista puolueen kehittämiseksi.

– Mikä olisi siihen sen parempi paikka kuin puheenjohtajisto, Haavisto muistuttaa.

KD Nuoret uskoo, että Haavisto tuo nuorisojärjestön kauan kaipaamaa uutta potkua puoluejohtoon.

– Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt kartuttaa vankkaa poliittista kokemusta niin  kevään eduskuntavaaliehdokkaana kuin puolueen Forssan paikallisosaston puheenjohtajanakin, nuorisojärjestön tiedote muistuttaa.

Uskon, että meillä on rohkeutta uudistua, jotta kristillisdemokraattinen ideologia saisi nykyistä vahvemman jalansijan Suomessa. – KD:n varapuheenjohtajaksi ehdolla oleva Viljami Haavisto

KD Nuoret uskoo, että karismaattinen ja yhteistyökykyinen Haavisto pitää nuorten äänen varmasti kuuluvilla, mutta kykenee myös toimimaan sillanrakentajana puolueen nuoremman ja vanhemman sukupolven välillä.

– Viljami on vakuuttanut meidät nuorisojärjestön asiantuntevana pääsihteerinä, joka uskaltaa heittäytyä myös poliittisiin luottamustehtäviin, KD Nuorten puheenjohtaja Aleksi Sarasmaa kiittää.

– Mikäli puolue haluaa todella uudistua ja antaa tilaa nuorille, on nyt siihen tarjolla mahdollisuus, Sarasmaa huomauttaa.

KD-Lehti haastatteli nuorisojärjestön puheenjohtajaa torstaina, kun uutinen Haaviston ehdokkuudesta tuli julki.

– Uskomme nuorisojärjestössä, että nuorten on oltava aktiivisia puolueen kehittämisessä. On tarjottava uskottavia ehdokkaita puolueen luottamustehtäviin, Sarasmaa toteaa KD-Lehdelle.

– Mielestäni Viljami edustaa näkemyksiltään hyvin niin KD Nuorten keskusta-oikeistolaista poliittista linjaa kuin myös nuorisojärjestön tavoitteita puolueen kehittämiseksi, Sarasmaa jatkaa.

Haavistolta löytyy vankkaa asiaosaamista ja vahva kristillisdemokraattinen arvopohja.

– Puolue tarvitsee nyt kirkassilmäisyyttä ja aatteen paloa, Haavisto itse sanoo.

– Uskon, että meillä on rohkeutta uudistua, jotta kristillisdemokraattinen ideologia saisi nykyistä vahvemman jalansijan Suomessa.

Puolue valitsee kolme varapuheenjohtajaa

Ehdolla Kristillisdemokraattien kolmeksi varapuheenjohtajaksi ovat ainakin Hämeen piirin puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Sonja Falk Lahdesta, Pirkanmaan piirin puheenjohtaja, varakaupunginvaltuutettu Sirpa Pursiainen Tampereelta, Etelä-Savon piirin puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Jouni Koskela Savonlinnasta, puolueen 1. varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Tiina Tuomela Vantaalta sekä KD Nuorten pääsihteeri Viljami Haavisto Forssasta.
Kristillisdemokraattien 2. varapuheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Tomi Kuosmanen ei hae työhaasteittensa vuoksi jatkokaudelle.  3. varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuutettu Sari Tanus ei ole vielä ilmaissut jatkohalukkuuttaan.

Viljami Haavisto kampanjoimassa eduskuntavaaleissa. Lahdessa seurana olivat myös Kristillisdemokraattien hallintopäällikkö Ismo Portin, hänkin Hämeen ehdokas, sekä puolueen järjestöpäällikkö Mikko Rekimies (oik.).

Ylös