Essayah sai joukkueeseensa Peter Östmanin, Viljami Haaviston ja Sonja Falkin

24.8.2019 klo 18:22 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisan vei luotolainen kolmannen kauden kansanedustaja Peter Östman. Hänet merkitsi äänestyslippuun 256 puoluekokousedustajaa.

Varapuheenjohtajistoon valittiin niin ikään KD Nuorten pääsihteeri Viljami Haavisto ja lapsi-ja perhetyön erityisasiantuntija Sonja Falk.

Kristillisdemokraattien kolmannen kauden kansanedustaja Peter Östman otti voiton varapuheenjohtajakisassa Oulun puoluekokouksessa.

Östmanin merkitsi äänestyslippuun 256 puoluekokousedustajaa. KD Nuorten pääsihteeri Viljami Haavisto sai 179 mainintaa ja lapsi-ja perhetyön erityisasiantuntija Sonja Falk 133 ääntä.

Kisassa oli mukana kymmenen ehdokasta.

Kokousedustajia oli paikalla noin 400 ja he saivat kirjoittaa äänestyslippuunsa enintään kolmen ehdokkaan nimen.

– Kiitän nöyrästi ja olen valmiina ryhtymään työhön. Olen käytettävissä Sarin ja muun puolueorganisaation tukena, Östman sanoi heti valintansa jälkeen.

Varapuheenjohtajistossa pitää olla yksi ruotsinkielinen, yksi nuori ja yksi nainen, Essayah veisteli.

Puolueen kasvun suhteen Östman pitää realistisena tavoitteena on viiden-kuuden prosentin kannatusta tällä vaalikaudella.

Kuntavaaleihin on aikaa vuosi ja tulosta voisi näkyä jo silloin. Pitemmällä aikavälillä puolueen pitäisi Östmanin mukaan tavoitella 10 prosentin kannatusta.

Essayah oli uuteen joukkueeseensa tyytyväinen. Hän muistutti, että tuore kokoonpano on puolueessa takavuosina ylläpidettyjen tavoitteiden mukainen.

– Että varapuheenjohtajistossa pitää olla yksi ruotsinkielinen, yksi nuori ja yksi nainen, Essayah veisteli.

Ylös